«Τέρμα τα αστεία». Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι παίκτες της Μπάγερν και φρόντισαν να δείξουν στη συγκάτοικό τους μέχρι χθες στην κορυφή, Λειψία, ποια ομάδα είναι το αφεντικό στη Λίγκα. Το ντέρμπι κορυφής της 16ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος στην Αλιάντς Αρένα (3-0) τέλειωσε ουσιαστικά στο πρώτο ημίωρο και μάλιστα με ισπανική σφραγίδα. Αλκάνταρα (17′) και Αλόνσο (25′) είχαν δώσει προβάδισμα 2-0, πέντε λεπτά αργότερα η Λειψία έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Φόρσμπεργκ και εκεί όλα τέλειωσαν!

Ο Λεβαντόφσκι πέτυχε το 3-0 με πέναλτι στο 45′ και στο β’ μέρος το ματς ήταν τυπική διαδικασία. Ετσι η Μπάγερν έμεινε μόνη στην κορυφή, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε και το νέο λουκ του Ματς Χούμελς που έβαψε τα μαλλιά του ξανθά!

Η μοναδική αήττητη ομάδα παραμένει η Χόφενχαϊμ, χάρη το 1-1 στην έδρα της με τη Βέρντερ Βρέμης. Προηγήθηκε με γκολ του Βάγκνερ (26′), αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Γκάμπρι (87′). Με νίκη συνέχισε η Χέρτα καθώς επικράτησε στο Βερολίνο της Ντάρμσταντ με 2-0.

Νέα απώλεια βαθμών για την Ντόρτμουντ (χωρίς τον τραυματία Παπασταθόπουλο), καθώς έφερε 1-1 στη Βεστφαλία με την Αουγκσμπουργκ και βρέθηκε στην 6η θέση, δώδεκα βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ηταν η τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία για την ομάδα του Τόμας Τούχελ. «Θα πρέπει κάποια στιγμή να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας. Οφείλουμε να δουλέψουμε στη διακοπή στο αμυντικό κομμάτι» είπε ο τεχνικός της Ντόρτμουντ.

Ο Ντίτερ Χέκινγκ (πρώην τεχνικός της Βόλφσμπουργκ) θα είναι σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ ο αντικαταστάτης του Αντρε Σούμπερτ στην Γκλάντμπαχ. Ο Σούμπερτ απολύθηκε μετά την εντός έδρας ήττα από τη Βόλφσμπουργκ (2-1) και ενώ η Γκλάντμπαχ έχει κατρακυλήσει στη 14η θέση, τρεις βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Πριν από την έναρξη όλων των αγώνων τηρήθηκε εντός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο. Μάλιστα, χθες το πρωί αντιπροσωπεία της Χέρτα πήγε στο σημείο της επίθεσης και κατέθεσε στεφάνι.

Αλλα αποτελέσματα στη 16η αγωνιστική: Κολωνία – Λεβερκούζεν 1-1, Ινγκολσταντ – Φράιμπουργκ 1-2, Αμβούργο – Σάλκε 2-1, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Μάιντς 3-0.

Η βαθμολογία: Μπάγερν 39, Λειψία 36, Χέρτα 30, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 29, Χόφενχαϊμ 28, Ντόρτμουντ 27, Κολωνία 24.