Τον άνθρωπο που θα γεμίσει το κενό που άφησε ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον και όχι απλώς θα αντικαταστήσει τον Σκωτσέζο φαίνεται πως βρήκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρόσωπο του Ζοζέ Μουρίνιο.

Σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος αναφέρει ότι οι Κόκκινοι Διάβολοι είναι τόσο πολύ ευχαριστημένοι με τη δουλειά του Πορτογάλου ώστε σκέφτονται από τώρα να του ανανεώσουν το συμβόλαιο με νέα ημερομηνία λήξης σε βάθος δεκαετίας!

Συνήθως πίσω από παρόμοια δημοσιεύματα κρύβεται ο παμπόνηρος μάνατζερ του Μουρίνιο, ο Ζόρζε Μέντες, προκειμένου να αποκομίσει περισσότερα κέρδη για τον πελάτη του.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Μουρίνιο, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, αναφέρθηκε πολλές φορές σε προτάσεις που έχει δεχθεί από την Κίνα, σημειώνοντας πως είναι πολύ δύσκολο να αρνηθείς τα χρήματα που σου προσφέρονται εκεί.

Αμβλυνε πάντως τις εντυπώσεις υπογραμμίζοντας ότι ακόμα είναι πολύ νέος για ένα τέτοιο βήμα και προτιμά να παραμείνει στο πιο δύσκολο μέρος για να νικήσει.

Για το υποτιθέμενο νέο συμβόλαιο της Γιουνάιτεντ, ο Μουρίνιο σχολίασε με αμφισημία: «Δεν μου έχουν προσφέρει ακόμα τίποτε και δεν περιμένω να κάνουν κάτι τέτοιο, γιατί έχω ήδη τριετές συμβόλαιο. Η διοίκηση με υποστηρίζει και μου έχει δώσει την εντύπωση πως αυτά τα τρία χρόνια δεν είναι ο χρόνος που θα παραμείνω. Πάντοτε έχω την αίσθηση ότι θα παραμείνω περισσότερο».

Σύμφωνα με την «Ντέιλι Τέλεγκραφ», αυτό που έχει εντυπωσιάσει ιδιαίτερα την ηγεσία της Γιουνάιτεντ είναι η επαναφορά της ηρεμίας στα αποδυτήρια και το γεγονός ότι επιτέλους μετά τον Φέργκιουσον υπάρχει ένας άνθρωπος που υπερασπίζεται με πάθος την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Υπάρχει βεβαίως ένας αστερίσκος σε όλα αυτά: η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μοιάζει ικανή να διεκδικήσει φέτος τον τίτλο. Τουλάχιστον όμως άρχισε να παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα και να παραμένει αήττητη στις δέκα τελευταίες αναμετρήσεις της.

Για να δείξει έμπρακτα η ηγεσία τη συμπαράστασή της στον Μουρίνιο είναι έτοιμη να βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη και να φέρει στο Ολντ Τράφορντ τον γάλλο επιθετικό της Ατλέτικο, Αντουάν Γκριεζμάν.