Είναι η πρώτη φορά που το υπερσύγχρονο πούλμαν που μεταφέρει τους παίκτες του Ολυμπιακού στους αγώνες έχει τόσο πολυπληθή γαλαρία.

Θα μπορούσε να θυμίζει και πενταήμερη, καθώς δεν έχει ξανασυμβεί ένας προπονητής του συλλόγου και μάλιστα ξένος να προωθεί στην πρώτη ομάδα τόσους νεαρούς παίκτες από την ακαδημία του συλλόγου.

Ο Πάουλο Μπέντο από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στον Πειραιά έδειξε έμπρακτα τη στήριξή του στους νέους και ήδη έχει κατασταλάξει σε μια τριάδα νεαρών παικτών στους οποίους δεν δίνει απλώς ευκαιρίες, αλλά σχεδόν τους έχει καθιερώσει στην πρώτη ομάδα!

Την περασμένη Κυριακή, την ώρα που το παιχνίδι-παγίδα με τον Παναιτωλικό είχε αρχίσει να στραβώνει (όταν οι Αγρινιώτες είχαν προηγηθεί 1-0), ο τεχνικός των πρωταθλητών δεν δίστασε στις δύο πρώτες αλλαγές του να βάλει τους Θανάση Ανδρούτσο και Γιώργο Μανθάτη, στη θέση των «άφαντων» Φορτούνη (κυρίως) και Πάρντο και δικαιώθηκε.

Οι νεαροί μέσοι έδωσαν πνοή και πάθος στην ομάδα και βοήθησαν πολύ για την τελική ανατροπή (έστω και αν την τελευταία πινελιά την έβαλε ο Τσόρι Ντομίνγκες).

Οσο για τον Παναγιώτη Ρέτσο, ο Μπέντο τον έριξε στα βαθιά σε πολύ δύσκολα παιχνίδια πρωταθλήματος, σε Νέα Σμύρνη και Περιστέρι. Ο «μικρός» πέρασε τις εξετάσεις έστω και αν πλήρωσε την απειρία του με τη (σωστή) αποβολή του στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Ο πορτογάλος τεχνικός του μίλησε, του εξήγησε ότι δεν πρέπει να πέφτει τόσο δυνατά πάνω στην μπάλα και άμεσα του ξαναέδωσε ευκαιρία.

Αντίθετα, με τον Κωνσταντίνο Τσιμίκα ο Πορτογάλος δεν είναι ικανοποιημένος και μετά το παιχνίδι στη Λάρισα (όπου όμως ήταν κακή όλη η ομάδα) δεν του έδωσε ουσιαστικά ευκαιρίες και λογικά θα δοθεί δανεικός.

Πάντως τον είχε συμπεριλάβει στην αποστολή στην Κύπρο για τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, όπως και τους Ανδρούτσο, Μπουχαλάκη, Χουτεσιώτη, Μανθάτη, Νικολάου και τον ανήλικο Σκαφίδα! Ο τελευταίος είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος τερματοφύλακας στα 17 του. Ακόμα και να μην παίζουν, ο Μπέντο ξέρει πόσο σημαντικό είναι να «μυρίζουν» τα αποδυτήρια και να παίρνουν παραστάσεις δίπλα στα μεγάλα αστέρια της ομάδας.

Δεν είναι τυχαίο το πόσο χάρηκε ο Μπέντο το εξαιρετικό γκολ του Μανθάτη στη Σπάρτη, στον αγώνα Κυπέλλου με το οποίο ο νεαρός μέσος είχε δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Πάουλο Μπέντο στην τελευταία διακοπή λόγω εθνικών ομάδων αποφάσισε να προωθήσει άλλους έξι ποδοσφαιριστές από τη U20 δίνοντάς τους εντολή να προπονηθούν με την πρώτη ομάδα.

Πρόκειται για τους Κώστα Μεγαρίτη, Δημήτρη Τασιούλη, Αρντίτ Τόλι, Δημήτρη Σκαφίδα, Σταύρο Κουγιό και Γιάννη Βάρκα.