Ακόμα και από την ηλικία των τεσσάρων ετών πιθανόν να έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης τα παιδιά που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο ποδόσφαιρο!

Τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία αποκαλύπτουν τις τεράστιες διαστάσεις του σκανδάλου παιδεραστίας του αγγλικού ποδοσφαίρου που ήδη θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος.

Οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν 429 πιθανές επιθέσεις, οι ύποπτοι που έχουν εντοπιστεί φτάνουν τους 155 και οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι τους 148 σε όλα τα επίπεδα του αγγλικού ποδοσφαίρου, από την Πρέμιερ Λιγκ μέχρι τις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Οι καταγγελίες αφορούν ακόμα και περιπτώσεις που συνέβησαν πριν από πέντε δεκαετίες, στοιχείο αποκαλυπτικό του πόσο καλά ήταν κρυμμένο το μυστικό των σεξουαλικών επιθέσεων όλα αυτά τα χρόνια.

Πολλές από τις συνολικά 819 καταγγελίες έχουν γίνει από αυτόπτες μάρτυρες και τρίτα πρόσωπα και όχι από τα ίδια τα θύματα. Το 98% των θυμάτων είναι ανδρικού φύλου. Το μικρότερο θύμα πιστεύεται πως είχε ηλικία τεσσάρων ετών και το μεγαλύτερο 20.

Πολλά από τα θύματα έχουν επηρεαστεί ψυχολογικά και αντιμετωπίζουν προβλήματα στη δημιουργία σχέσεων και στη σεξουαλικότητά τους. Αντιμετωπίζουν μετατραυματικό στρες και προβλήματα στην εργασία τους. Για τον λόγο αυτόν οι αρμόδιες Αρχές καλούν τους συλλόγους να στηρίξουν με ψυχολόγους όσους έπεσαν θύματα στα νεανικά τους χρόνια.