Η απόφασή του να μην κάνει πέρυσι φάουλ στην τελευταία επίθεση των Γερμανών (που νίκησαν με τρίποντο στην εκπνοή τον Ολυμπιακό) έφερε τον κόουτς των πρωταθλητών Γιάννη Σφαιρόπουλο στο σκαμνί της κριτικής, λες και δικαζόταν στη δίκη της Νυρεμβέργης, μια πόλη που απέχει μόλις 63 χιλιόμετρα από το Μπάμπεργκ. Εκεί όπου απόψε (21.00, Novasports 2) ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να μην πάει το παιχνίδι και πάλι στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων.

Αν και ο κόουτς και πάλι δεν θα έκανε φάουλ, αλλά θα φρόντιζε να είχε εντός παρκέ τους κορυφαίους αμυντικούς για την περίσταση.

«Αυτό που είναι σίγουρο, κόντρα σε μια καλή και σοβαρή ομάδα, που όσα παιχνίδια έχει χάσει συνέβη στις λεπτομέρειες, είναι να έχουμε όλοι την απαιτούμενη συγκέντρωση» είπε ο έλληνας προπονητής, που ξέρει ότι οι παίκτες θα είναι σαφώς πιο προσεκτικοί για 40 λεπτά, σε σχέση με κάποια κενά διαστήματα στην προχθεσινή (εύκολη) νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ (73-65) όπου το κλίμα στις εξέδρες ήταν εορταστικό με φίλους Ολυμπιακού και Ερυθρού Αστέρα αγκαλιασμένους να βλέπουν τον αγώνα. Και όμως σε αυτό το παιχνίδι το εξαιρετικό μοίρασμα χρόνου των παικτών από τον κόουτς (ο Μπιρτς που έχει επιβαρυνθεί πολύ) επέτρεψε να γίνει και συντήρηση. Μεταξύ δε των διακριθέντων ο εορτάζων (έκλεισε τα 22 προχθές) Δημήτρης Αγραβάνης, που χθες τα χρειάστηκε στο ταξίδι προς τη Γερμανία όταν ένα αεροπλάνο πέρασε σχετικά κοντά στο δικό τους και ο νεαρός δεν έκρυψε την αγωνία του στο facebook («Τρομακτικό να περνάει δίπλα σου σαν ρουκέτα ένα αεροπλάνο»).