Ποιος θα σταματήσει την Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε; Προς το παρόν, οι Μπλε δείχνουν ασταμάτητοι και μετά το 3-0 επί της Μπόρνμουθ στο Στάμφορντ Μπριτζ έφτασαν τις 12 συνεχόμενες νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για τον σύλλογο (έντεκα σερί νίκες είχαν το 2009). Τι απομένει; Δύο ακόμα νίκες για να ισοφαρίσουν το ρεκόρ της Αρσεναλ από το 2002.

Μπορεί ο Ντιέγκο Κόστα να ήταν τιμωρημένος, αλλά φρόντισαν άλλοι να κάνουν τη δουλειά του. Δύο γκολ ο Πέδρο, ένα ο Αζάρ και οι οπαδοί της Τσέλσι γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο την Boxing Day. «Δεν είναι καθόλου εύκολο 12 συνεχόμενες νίκες σε ένα τόσο δυνατό πρωτάθλημα. Είναι φανταστικό, αλλά οφείλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Σε λίγες ημέρες έχουμε ακόμα ένα δυνατό ματς στο γήπεδό μας, γνωρίζοντας πως κάθε ομάδα πλέον θέλει να μας νικήσει» είπε ο Αντόνιο Κόντε.

Χαρούμενα Χριστούγεννα και στο Ολντ Τράφορντ, καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ των Μπλιντ, Ιμπραΐμοβιτς και Μχιταριάν νίκησε 3-0 τη Σάντερλαντ. «Μου άρεσε το αποτέλεσμα, αλλά όχι και η εμφάνιση στο α’ μέρος» υποστήριξε ο Ζοσέ Μουρίνιο. «Αντίθετα, ήταν πολύ καλό το παιχνίδι μας στο β’ μέρος».

Το γκολ του Ολιβιέ Ζιρού (86′) «λύτρωσε» την Αρσεναλ που νίκησε 1-0 στο Εμιρέιτς τη Γουέστ Μπρομ. «Ηταν καθοριστικό παιχνίδι, καθώς είχαν προηγηθεί δύο ήττες. Μπορεί να ήμασταν φαβορί, αλλά είναι εύκολο να δημιουργηθεί πρόβλημα όταν δεν νικάς σε δύο συνεχόμενα ματς. Ετσι χρειάστηκε να κάνουμε υπομονή και να προσπαθήσουμε για το γκολ» είπε ο Αρσέν Βενγκέρ.

Στο τελευταίο 20λεπτο «καθάρισε» η Μάντσεστερ Σίτι το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Χαλ. Γιάγια Τουρέ, Ιχενάτσο και Ντέιβις (αυτογκόλ) διαμόρφωσαν το τελικό 3-0 για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα: «Στο α’ μέρος ξεχάσαμε να σκοράρουμε, αλλά μόλις ήρθε το πρώτο γκολ όλα έγιναν πιο εύκολα» σημείωσε ο καταλανός τεχνικός.

Μιραλάς και Λουκάκου «εκτέλεσαν» τη Λέστερ στο Κινγκ Πάουερ (2-0 η Εβερτον) και ο Κλάουντιο Ρανιέρι «φιλοσόφησε» για όσα συνέβησαν στην ομάδα το 2016: «Τι χρονιά ήταν κι αυτή. Ολα ήταν καταπληκτικά τους πρώτους έξι μήνες, ενώ στη συνέχεια όλα πήγαν στραβά. Πρέπει να αντιδράσουμε το συντομότερο».

Αλλα αποτελέσματα (18η αγωνιστική): Γουότφορντ – Κρίσταλ Πάλας 1-1, Μπέρνλι – Μίντλεσμπρο 1-0, Σουόνσι – Γουέστ Χαμ 1-4. Σήμερα: Λίβερπουλ – Στόουκ, αύριο: Σαουθάμπτον – Τότεναμ.

Βαθμολογία: Τσέλσι 46, Σίτι 39, Λίβερπουλ (17 αγ.) και Αρσεναλ από 37, Τότεναμ (17 αγ.) και Γιουνάιτεντ από 33.