Οι ημέρες των Χριστουγέννων πέρασαν με σκέψεις για τους τεχνικούς των ομάδων. Ειδικά των ισχυρών. Γιατί ξέρετε τι είναι να έχουν να ξεφορτώσουν συμβόλαια πολλών εκατ. ευρώ, ποδοσφαιριστών που δεν θέλουν ούτε να βλέπουν οι προπονητές; Κι αν η ΑΕΚ μήνες μετά την ανανέωση της συνεργασίας με τον Πλατέλλα κατάφερε να αφήσει ελεύθερο τον μεσοεπιθετικό, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις βαριδιών. Ο Τζαβέλλας στον ΠΑΟΚ μαζί φυσικά με τον Σκόνδρα. Οι Ταυλαρίδης, Βέμερ στον Παναθηναϊκό, αν και ο πρώτος ουδεμία έκπληξη αν ενεργοποιηθεί. Μαζί φυσικά με τους ξένους που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι. Ο Σιόβας στον Ολυμπιακό που δεν υπολογίζεται, όπως και κάποιοι που πρέπει να φύγουν για να ανάψει πράσινο φως ο Μπέντο και να έρθουν άλλοι. Οσο για την ΑΕΚ, από κει που ήταν βασικός ο Τζανετόπουλος, τώρα αγνοείται η (αγωνιστική) τύχη του και παίζει ελάχιστα. Φυσικά και όσοι δεν παίρνουν χρόνο συμμετοχής, ενδέχεται να δοθούν δανεικοί για να βρουν ρυθμό. Ολα τα ανωτέρω ισοδυναμούν με δεσμεύσεις που κοστίζουν αρκετά. Και ίσως πρέπει να περιμένουμε να φύγουν ορισμένοι για να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το μεταγραφικό τοπίο.

Συναγερμός

Σκόνη μπόλικη σήκωσε η παρουσία του Πιέρρου Σωτηρίου στα μέρη μας τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για τον σέντερ φορ του ΑΠΟΕΛ, παίκτη με καλή παρουσία στα ματς των ομίλων και κυρίως με θετική απόδοση κόντρα στον Ολυμπιακό. Συνήθως το τσεκάρισμα γίνεται σε τετ α τετ με ομάδα που ενδιαφέρεται. Εκεί κάποιος μετράει τις δυνατότητές του. Το αν αποκτηθεί ο Σωτηρίου από τον Ολυμπιακό είναι πρώιμο να το πούμε. Ωστόσο, στο Λιμάνι έχουν μακρά παράδοση να συμφωνούν με ποδοσφαιριστές από την Κύπρο (Παμπουλής, Παπαδόπουλος, Γκρέκορι, Γκόγκιτς, ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις).

Αβραάμ

Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα παραχωρήσει τον Σιόβα και θα ενδιαφερθεί σοβαρά για τον Παπαδόπουλο, άρα θα κινηθεί να τον φέρει πίσω, τι συνάγουμε; Πως θα έχει χάσει έναν δυνάμει διεθνή παίκτη και θα εντάσσει στο δυναμικό του ένα μπακ με τις καλές ημέρες του να βρίσκονται στο παρελθόν. Ισως να συμβεί για το λεγόμενο «κλίμα των αποδυτηρίων». Ισως, πάλι, να έχουμε να κάνουμε με προσθήκη χωρίς αξίωση για ντε και καλά συμμετοχή στην ενδεκάδα. Τα δεδομένα όμως για κάθε καλόπιστο είναι ξεκάθαρα.

Ντούντα

Για τον Ολυμπιακό μετέβη στο ΣΕΦ ή μήπως για τον φίλο και ενίοτε συνεργάτη του, Βαγγέλη Αγγέλου; Το θέμα είναι πως ο Ντούσαν Ιβκοβιτς πήρε χθες θέση στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου και παρακολούθησε το ματς μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα Πατρών. Ανετα νίκησαν οι Ερυθρόλευκοι και ο βετεράνος κόουτς πήρε γεύση από ένα γήπεδο που γνώρισε μεγάλες στιγμές στο παρελθόν και σε διαφορετικές περιόδους.

Γιορτή

Μόνο στην Αγγλία είχαμε ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο αυτό το τριήμερο και μάλλον είναι πλεονασμός να ειπωθεί ότι τα γήπεδα ήταν κατάμεστα. Το χαίρονται εκεί οι άνθρωποι και πουλούν το προϊόν κατά τον καλύτερο τρόπο. Οπως σωστά κινείται και η Ευρωλίγκα που ορίζει αγώνες μέσα στο εορταστικό 15ήμερο, πολύ απλά γιατί οι αθλητές (πρέπει να) είναι σαν τους ηθοποιούς: να διασκεδάζουν το κοινό. Οσο για την Ελλάδα, φουλ πρόγραμμα στην Α1, με γεμάτα γήπεδα.