Η επιστροφή –σήμερα –του Πάουλο Μπέντο στην Αθήνα (καθώς αύριο αρχίζουν και πάλι οι προπονήσεις) δρομολογεί τις εξελίξεις ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Ο πορτογάλος τεχνικός θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση πρώτα απ’ όλα για να οριστικοποιηθούν οι αποχωρήσεις παικτών από την ομάδα (ως δανεικοί ή ως μόνιμοι) και στη συνέχεια θα δουν το θέμα των μεταγραφών, με τον βασικό στόχο να παραμένει η απόκτηση ενός έμπειρου στόπερ και στη συνέχεια ενός ακραίου (εξτρέμ).

Ηδη ο Δημήτρης Σιόβας, τον οποίο εδώ και πολύ καιρό δεν υπολογίζει ο Μπέντο, βρίσκεται στην Ισπανία καθώς αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στη Λεγανές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πορτογάλος θα μιλήσει πιο ουσιαστικά για επικείμενη μεταγραφή (-ες) όταν οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αποχωρήσεων, καθώς θέλει να ξέρει το υλικό που θα έχει στα χέρια του.

Επίσης, ένας σημαντικός παράγοντας που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα όταν μιλάμε για πιθανή μεταγραφή θα είναι το αν θα έρθει –δελεαστική –πρόταση στο λιμάνι για κάποιον παίκτη (κυρίως για Μιλιβόγεβιτς που είναι το φαβορί ή για τον Ιντέγε από την Κίνα).

Το αν θα έρθει πρόταση μέχρι το αν θα υπάρξει πώληση έχει μεγάλη διαφορά, αλλά το δεύτερο κομμάτι είναι αυτό που θα κρίνει το αν θα αλλάξει σημαντικά ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Τον Ιανουάριο πάντως περιμένει τον Ολυμπιακό ένας μίνι γολγοθάς με συνεχόμενα δύσκολα εκτός παιχνίδια για πρωτάθλημα (Ξάνθη, Πλατανιάς Χανίων, Αστέρας Τρίπολης) και Κύπελλο (Αρης) από τις συνεχόμενες αναβολές, με αποτέλεσμα στον πρώτο μήνα του νέου έτους να κριθεί σε μεγάλο βαθμό η έκβαση του πρωταθλήματος.

Και αυτό διότι οι πρωταθλητές στον δεύτερο γύρο (θυμίζουμε έχει ολοκληρωθεί ημερολογιακά ο πρώτος, αλλά ουσιαστικά υπάρχουν τρεις χρωστούμενες αγωνιστικές που θα γίνουν στις αρχές του έτους) έχουν όλα τα μεγάλα ντέρμπι εκτός, αρχής γενομένης από την Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και μετά ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και Λεωφόρο με Παναθηναϊκό, συνεπώς δεν θα ήθελαν να μειωθεί πριν από τα ντέρμπι σε μεγάλο βαθμό το «μαξιλαράκι» των εννέα πόντων διαφοράς από Ξάνθη και Παναθηναϊκό, που είναι και ο βασικός τους αντίπαλος.