Τη στιγμή που οι κινεζικές ομάδες ετοιμάζονται να κάνουν τη χειμερινή επίθεση στην ευρωπαϊκή αγορά, οι υπευθυνοι της Λίγκας σκοπεύουν να μειώσουν τον αριθμό των ξένων παικτών από πέντε σε τέσσερις. Κι αυτό καθώς οι πλούσιες ομάδες έχουν ξοδέψει περισσότερα από 380 εκατ. ευρώ για να προσελκύσουν ποδοσφαιριστές από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Την περασμένη Παρασκευή, μάλιστα, η Λίγκα ανακοίνωσε πως μόνο τρεις ξένοι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιούνται από μια ομάδα σε κάθε παιχνίδι. Αυτός ο κανονισμός ανακοινώθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν ανοίξει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος και ενώ η ομάδα της Σαγκάης SIPG είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Βραζιλιάνου Οσκαρ από την Τσέλσι έναντι 60 εκατ. ευρώ. Ο Οσκαρ θα παίρνει 470.000 ευρώ την εβδομάδα. Ενας ακόμα γνωστός ποδοσφαιριστής που έχει συμφωνήσει να αγωνιστεί στη Σαγκάη Σένχουα είναι ο Κάρλος Τέβες, στον οποίο έχει προσφερθεί συμβόλαιο για 700.000 ευρώ την εβδομάδα!

Κι όπως φαίνεται, οι κινεζικές ομάδες δεν σκοπεύουν να σταματήσουν, καθώς τα ρεπορτάζ στον ευρωπαϊκό Τύπο αναφέρουν πως προτάσεις για να κάνουν το ταξίδι στην Ανατολή έχουν κι άλλοι παίκτες. Η γαλλική εφημερίδα «Εκίπ» υποστήριξε πως πρόταση να ενταχθεί σε κινεζική ομάδα έχει ο Ντι Μαρία, σημειώνοντας μάλιστα πως σημαντικό ρόλο στην απόφαση του παίκτη μπορεί να παίξει και το γεγονός ότι δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν, Ουνάι Εμερι.

Η ισπανική «Μάρκα» αναφέρει πως υποψήφιος να μετακομίσει στην Κίνα είναι ο Πορτογάλος Πέπε, ο οποίος – σύμφωνα με το δημοσίευμα – έχει δεχτεί πρόταση 10 εκατ. ευρώ ετησίως από τη Χεμπέι Φόρτσουν, στην οποία προπονητής είναι ο Μανουέλ Πελεγρίνι. Να σημειώσουμε πως η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ήδη προτείνει στον Πέπε ανανέωση συμβολαίου για 1+1 χρόνια.     

Επίσης, σύμφωνα με την «Ντέιλι Μίρορ», δύο κινεζικές ομάδες, η Γκουανζσού και ο Γκουοάν του Πεκίνου, έχουν πλησιάσει τον Γουέιν Ρούνι προσφέροντας του 820.000 ευρώ την εβδομάδα! Ο 31χρονος άγγλος ποδοσφαιριστής εισπράτει ήδη 350.000 ευρώ την εβδομάδα από το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο λήγει σε δύο χρόνια.