Ρόδα είναι και γυρίζει, λένε. Γυρίζει όμως; Τουλάχιστον στην περίπτωση της πολυδιαφημιζόμενης χριστουγεννιάτικης ρόδας που τοποθέτησε στην Πλατεία Συντάγματος ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων φάνηκε πως… δεν γυρίζει.

Δεκάδες Αθηναίοι περίμεναν πως λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα θα είχαν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν μια βόλτα με τη ρόδα ύψους 40 μέτρων, απολαμβάνοντας τη θέα ολόκληρης της πόλης από ψηλά.

Ωστόσο, μέχρι χθες η ρόδα δεν λειτουργούσε, απογοητεύοντας όσους έσπευσαν στην Πλατεία Συντάγματος. Το πρόβλημα, όπως μου λένε στελέχη του δήμου, είναι πως ναι μεν εγκρίθηκε η τοποθέτησή της από το δημοτικό συμβούλιο, εκκρεμεί ωστόσο ο πλήρης έλεγχος για την ασφαλή λειτουργία της.

«Ο Δήμος Αθηναίων θα δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία της Ρόδας Παρατήρησης στο Σύνταγμα μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της» αναφέρεται από τον δήμο.

Οπότε οι Αθηναίοι θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμη. Οπως πάντως λένε οι αρμόδιοι τις επόμενες ημέρες, θα τεθεί σε λειτουργία και έως τις 20 Ιανουαρίου θα είναι δωρεάν οι βόλτες. Μετά η ρόδα θα παραμείνει για άλλους δύο μήνες. Εναντι, όμως, αντιτίμου.