Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε παρουσιάστηκε μάλλον ψαρωμένος στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Αντίθετα, οι Πράσινοι στο δεύτερο μέρος του αγώνα με το Ρέθυμνο (116-83) εμφανίστηκαν εντελώς ξεψαρωμένοι από τη γραμμή των τριών πόντων και με ένα σαρωτικό 10λεπτο συνέτριψαν τους Κρητικούς.

Ο ιταλός άσος έκανε μόνο ένα σουτ και μοίρασε πέντε ασίστ, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε στην τρίτη περίοδο επιμέρους σκορ 37-8, με 6/7 τρίποντα. Συνολικά στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Πασκουάλ –όλοι τους κατάφεραν να βάλουν το όνομά τους στους σκόρερ του ματς –είχαν το εντυπωσιακό 11/17 πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων και έμοιαζαν να σουτάρουν λες και πετούσαν βότσαλα στη θάλασσα.

«Ο κόσμος πέρασε καλά με την ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο» σχολίασε ο ισπανός προπονητής. Δίπλα του ο προπονητής του Ρεθύμνου Τόνι Κωνσταντινίδης ήταν σοκαρισμένος από την εικόνα της ομάδας του στην τρίτη περίοδο. «Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ για το πρώτο ημίχρονο ή αν ο Παναθηναϊκός περπατούσε για 20 λεπτά. Σκορ 37-8 σε μια περίοδο δεν πιστεύω πως θα σημειωνόταν, ακόμη και αν δεν κατεβαίναμε να παίξουμε. Αντιμετωπίζαμε ομάδα Ευρωλίγκας αλλά όχι και 37-8. Προς Θεού!»

Σοκαρισμένοι είναι και οι οπαδοί της ΑΕΚ με την εικόνα της ομάδας και την ήττα από τον Κολοσσό στη Ρόδο. Η ομάδα του Αρη Λυκογιάννη με ατού την άμυνα και πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο νίκησε 86-73 την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς, που δεν μπορούσε να εξηγήσει την απόδοση της ΑΕΚ. «Σήμερα πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί παίξαμε τόσο άσχημα σε όλες τις παραμέτρους. Ημασταν εγωιστές παντού. Ηταν κακοποίηση του μπάσκετ αυτό που κάναμε»

Στα άλλα ματς, πολύτιμη νίκη σημείωσαν στη Λευκάδα τα Τρίκαλα, ενώ ο ΠΑΟΚ έκλεψε στο φινάλε του αγώνα στην Αμαλιάδα τη νίκη από τον Κόροιβο.

Ολα τα αποτελέσματα: Κολοσσός – ΑΕΚ 86-73, Κόροιβος – ΠΑΟΚ 80-82, Απόλλων Πάτρας – Κύμη 75-60, Αρης – Λαύριο 98-77, Δόξα Λευκάδας – Τρίκαλα 72-80, Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 90-63, Παναθηναϊκός – Ρέθυμνο 116-83.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 24 β., Παναθηναϊκός 23 β., ΑΕΚ 21 β., Αρης 20 β., ΠΑΟΚ, Κολοσσός από 19 β., Ρέθυμνο 18 β., Κύμη 17 β., Προμηθέας, Απόλλων από 16 β., Κόροιβος, Λαύριο, Τρίκαλα 15 β., Δόξα Λευκάδας 14 β.

Η επόμενη (13η) αγωνιστική: Σάββατο (7/1): ΑΕΚ – Αρης, Τρίκαλα – Κολοσσός, Λαύριο – Απόλλων Πάτρας, Ρέθυμνο – Δόξα Λευκάδας, Προμηθέας Πάτρας – Κόροιβος. Κυριακή (8/1): ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, Κύμη – Ολυμπιακός.