Αντιμέτωποι με ένα ζοφερό μέλλον βρίσκονται οι περισσότεροι σημερινοί μεσήλικες άνδρες και γυναίκες, εξαιτίας του ανθυγιεινού τρόπου ζωής τους, προειδοποιούν επιστήμονες από την Αγγλία.

Η δουλειά σε γραφεία, η κατανάλωση φαγητών γεμάτων λίπη ή/και αλάτι και η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ έχουν βαρύ τίμημα στο σωματικό βάρος και τη λειτουργία του οργανισμού.

Έτσι, οι οκτώ στους δέκα ενήλικες 40-60 ετών διαθέτουν περιττά κιλά, γυμνάζονται λίγο έως καθόλου ή/και πίνουν περισσότερο απ’ ό,τι πρέπει, σύμφωνα με τον κυβερνητικό οργανισμό Public Health England (PHE).

Αυτό έχει ως συνέπεια να αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα «νοσημάτων της αφθονίας» όπως η παχυσαρκία και ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, που πλήττουν ολόκληρο τον οργανισμό και ανοίγουν το δρόμο για πολλές και σοβαρές επιπλοκές, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος.

Αν και τα στοιχεία αυτά προέρχονται από Άγγλους εθελοντές, δεν απέχουν και πολύ από την ελληνική πραγματικότητα, ειδικά στην εποχή της κρίσης όπου πάρα πολλοί άνθρωποι είναι άνεργοι, με οικονομικά προβλήματα και κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Οι ειδικοί του PHEμάς παροτρύνουν να γυρίσουμε σελίδα τη νέα χρονιά και να βάλουμε στόχο να βελτιώσουμε τη φυσική κατάσταση και την υγεία μας, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει.

Έχουν επίσης στην ιστοσελίδα τους ένα κουΐζ(στα αγγλικά), με τη βοήθεια του οποίου μπορεί κανείς να αξιολογήσει τις συνήθειες του τρόπου ζωής του και να δει ποιες πρέπει να βελτιώσει και πως.

Το κουΐζ έχουν ήδη κάνει πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.