Η µόδα του Mannequin Challenge φαίνεται ότι έχει κατακτήσει τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, που την ακολουθούν πιστά στα εορταστικά βίντεο. Η διαδικτυακή µόδα που θέλει τους πρωταγωνιστές των βίντεο να στέκονται παγωµένοι όσο τους καταγράφει η κάµερα, βρήκε φαν και στην ΕΛ.ΑΣ. και στην Πυροσβεστική.

Μετά το εορταστικό χριστουγεννιάτικο βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. µε πρωταγωνιστές «ακινητοποιηµένους αστυνοµικούς», το οποίο ανέβηκε πριν από µερικές ηµέρες στο Διαδίκτυο και έγινε viral, σειρά είχε η Πυροσβεστική και ειδικότερα ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθµός Αθηνών. Στο βίντεο πρωταγωνιστές πυροσβέστες πάγωσαν την καθηµερινότητά τους.

Το σκηνικό που επιλέχθηκε ήταν οι εγκαταστάσεις του 1ου Πυροσβεστικού Σταθµού, όπου οι πρωταγωνιστές µε χιούµορ και αυτοσαρκασµό έδειξαν µέρος των δραστηριοτήτων τους και της εκπαίδευσής τους.

Ετσι, ένας πυροσβέστης είναι ανεβασµένος σε πύργο αναρρίχησης, άλλοι επιχειρούν να κόψουν τις λαµαρίνες αυτοκινήτου και άλλοι κάνουν επιχείρηση απεγκλωβισµού από διαµέρισµα.

Χιουµοριστικά βέβαια ήταν και τα σχόλια για τα εορταστικά βίντεο, καθώς αρκετοί ανέφεραν µε νόηµα για τους ενστόλους να µην τους γίνει συνήθεια και στέκονται «παγωµένοι» και «ακινητοποιηµένοι» και στα πραγµατικά περιστατικά…