Τα φετινά Χριστούγεννα δεν ήταν και τα καλύτερα για τη Γιουβέντους εξαιτίας της κρίσης που ξέσπασε μετά την ήττα από τη Μίλαν στο Κατάρ για το ιταλικό Σούπερ Καπ. Κι αυτή η κρίση μπορεί να σημάνει και το τέλος του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στον πάγκο της ομάδας.

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Γκαζέτα ντέλο Σπορτ» αναφέρει ότι υπάρχει ένταση μεταξύ του 49χρονου τεχνικού και της διοίκησης λόγω μιας σειράς γεγονότων που άρχισαν κατά τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας στο Κατάρ. Εκείνες τις ημέρες δημιουργήθηκε μια αναταραχή στην ομάδα, ενώ και οι σχέσεις του Αλέγκρι με τους Μάντζουκιτς, Κουδράδο και Ντιμπάλα δεν είναι και οι καλύτερες. Παράλληλα, ο 49χρονος τεχνικός έχει ενστάσεις και για την πολιτική που θα ακολουθήσει η διοίκηση τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν η κρίση δεν εκτονωθεί, τότε αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά του Αλέγκρι στον πάγκο της Γιουβέντους. Μάλιστα, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει και τους τρεις υποψήφιους προπονητές που εξετάζει η διοίκηση της πρωταθλήτριας Ιταλίας.

Φαβορί θεωρείται ο Πάουλο Σόουζα που τώρα είναι στη Φιορεντίνα, ενώ στη λίστα είναι και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, τεχνικός της Μονακό (στο παρελθόν έχει περάσει και από τον Ολυμπιακό). Ο τρίτος υποψήφιος είναι ο Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο, που αυτή την περίοδο είναι στον πάγκο της Σασουόλο.

Την ίδια στιγμή, ο καταλανικός Τύπος φαίνεται να… διαφωνεί για το αν ο Λουίς Ενρίκε είναι υπό πίεση σε ό,τι αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει στις 30 Ιουνίου 2017. Η «Σπορτ» υποστηρίζει πως η Μπαρτσελόνα ήδη συζητά τον σχεδιασμό ενόψει της νέας περιόδου και το γεγονός ότι ο Λουίς Ενρίκε δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις του δημιουργεί αμφιβολίες όσον αφορά την παραμονή του. Μάλιστα στο πρωτοσέλιδο έχει τίτλο «Η Μπάρτσα δεν θα περιμένει τον Λουίς Ενρίκε». Από την άλλη πλευρά, η «Μούντο Ντεπορτίβο» αναφέρει πως η Μπαρτσελόνα σέβεται την απόφαση του προπονητή να μην ασχοληθεί ακόμα με το συμβόλαιό του. Και οι δύο πάντως αναφέρουν πως οι συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης και του Λουίς Ενρίκε θα αρχίσουν τον Μάρτιο.

Ο μόνος σίγουρος, σε ό,τι αφορά την παραμονή, είναι ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Μιγκέλ Ανχελ Μαρίν, δήλωσε χθες πως «ο Σιμεόνε θα παραμείνει στην ομάδα έως τη λήξη του συμβολαίου του» (Ιούνιος 2018).