Το περιμέναμε, είναι και επίσημα γεγονός. Η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε και όρισε έξι αγωνιστικές πρωταθλήματος για τον Ιανουάριο, πάει να πει ότι το πρόγραμμα φορτώθηκε για τα καλά. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αρκετές ομάδες έχουν περάσει στις 16 του Κυπέλλου, άρα θα κληθούν να δώσουν άλλα δύο ματς. Τι σημαίνουν όλα τα ανωτέρω; Ο πρώτος μήνας του 2017 δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε καθοριστικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Γιατί οι ισχυροί θα παίξουν συνολικά οκτώ ματς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οποιος φανεί περισσότερο ανθεκτικός θα επιβιώσει, όποιος έχει εξτρά λύσεις θα προχωρήσει. Θα λέγαμε ότι έχουμε να κάνουμε με αγγλικό μίνι μαραθώνιο και φαίνεται συναρπαστικό να δίνουν οι παίκτες το «παρών» σε ραντεβού ανά τριήμερο. Ναι, προφανώς και θα καταπονηθούν αρκετά, αλλά οι δυσκολίες είναι πάνω – κάτω για όλους ίδιες, συνεπώς τα μεγάλα ρόστερ ευνοούνται. Οι υπόλοιποι ας ετοιμάσουν τις (αναμενόμενες, εξάλλου) δικαιολογίες.

Σάντος

Πρώτος των πρώτων, ποιος μπορεί πλέον να τον αμφισβητήσει; Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής τον έβαλε στην κορυφή της λίστας της, με βάση όσα πέτυχε μέσα στο 2016. Οντως, όταν κάποιος κατακτά το Euro, πού ψηλότερα να φτάσει; Μετά τον Φερνάντο, συναντάμε τον σουηδό κόουτς Λάγκερμπακ με την Εθνική Ισλανδίας και τρίτο τον Γερμανό Λεβ.

Τριφύλλι

Αρωμα ΠΑΟ έχουν πλέον τα αποδυτήρια στο Κορωπί. Για να είμαστε ακριβείς, το πράσινο χρώμα κυριαρχεί ακόμη και σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν. Δεν είναι μόνο ο Λυμπερόπουλος που επέστρεψε αλλά και κάποιες άλλες προσθήκες. Αυτή του Φύσσα στις ακαδημίες ή η χθεσινή με την ένταξη του Μαραγκού στον κύκλο των στενών συνεργατών του Ουζουνίδη. Απαντες μιλούν ελληνικά και, άρα, θα μπορούν να δώσουν τον τόνο και να περάσουν μηνύματα, που τόσο έλειπαν όταν τα νήματα κινούσαν αλλοδαποί.

Κίνα

Αν αποδειχθεί υπαρκτό το ενδεχόμενο προσέγγισης του Ιμπάρμπο από ομάδα της Κίνας, τα νέα θα είναι χαρμόσυνα για τον Παναθηναϊκό. Η συγκεκριμένη αγορά σπρώχνει χρήμα, δεν το σκέφτεται πολύ και συνεπώς μπορεί ένα βαρίδι να αποχωρήσει. Αλλωστε, ο επιθετικός παρότι αποκτήθηκε με τυμπανοκρουσίες, ελάχιστα πρόσφερε, διαφορά δεν έκανε, κανείς δεν θα λυπηθεί αν φύγει.

Βρέφος

Χαρακτηρίστηκε παιδί θαύμα στα 16 του όταν πήγε στη Ρεάλ. Τώρα, ο Οντεγκααρντ ετοιμάζεται να φύγει από τη Βασίλισσα και να δοθεί δανεικός, με αρκετές ομάδες να τον διεκδικούν. Ναι, ο Νορβηγός ήταν και είναι ταλέντο, αλλά οι πολλαπλές απαιτήσεις που κλήθηκαν να σηκώσουν οι ώμοι του, τον βάρυναν αρκετά. Συμβαίνει παντού και μάλλον πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκρατημένοι με τους πιτσιρικάδες και το κατά πόσο μπορούν να εξελιχθούν και να προσφέρουν. Ας προσγειωθούμε, ας μην υπερβάλουμε ούτε να τους τρελαίνουμε με τα «θέλω» μας.

Ρονάλντο

Τι χρονιά κι αυτή για τον Πορτογάλο! Πρόσωπο της χρονιάς για 27 ευρωπαϊκά πρακτορεία. Μάλλον δεν ξανάγινε και δικαίως ο CR 7 το απολαμβάνει. Πρωταθλητής Ευρώπης, Τσάμπιονς Λιγκ, Χρυσή Μπάλα, αληθινός συλλέκτης τροπαίων. Ξεπέρασε τα στενά όρια του αθλητισμού και γνωρίζει ευρύτατη κοινωνική καταξίωση.