Τα ανέμελα χρόνια στο κολέγιο της Χαβάης που είχε ζήσει με τον συμφοιτητή του –τότε –Ματ Λοτζέσκι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και ο Λότζο θα είναι ο πρώτος που θα τον ενημερώσει ενδεχομένως ότι πλέον εδώ θα κολυμπήσει στα βαθιά.

Ο Ντομινίκ Ουότερς, ο οποίος θα παίξει τον ρόλο του αντι-Χάκετ για τους επόμενους έξι μήνες, μπορεί να μην είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά (άλλωστε αμυντικά ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί αντικαταστάτης του Ιταλού, κυρίως και λόγω των σωματικών του προσόντων), αλλά αν μη τι άλλο θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο προσαρμογής, έχοντας παίξει στην ελληνική λίγκα τόσο με τη φανέλα του Κολοσσού όσο και και με αυτή του Αρη.

Αυτό που δεν ξέρει (και θα πρέπει τάχιστα να μάθει) είναι οι απαιτήσεις της ιδιαίτερα επίπονης φετινής Ευρωλίγκας, όπου επιβάλλεται να βάλει το «εγώ» του κάτω από το «εμείς» ώστε να ταιριάξει γάντι και στη φιλοσοφία του Γιάννη Σφαιρόπουλου που τον επέλεξε από την πρώτη στιγμή.

Ο πρώην άσος του Αρη, ο οποίος έπαιζε στην Ιταλία με τη φανέλα της ιστορικής Καντού, είναι σίγουρα καλύτερος σκόρερ από τον Χάκετ (έχει έφεση στο περιφερειακό σουτ και όχι μόνο), όμως κάτι τέτοιο μπορεί να μην έχει την ευκαιρία να το δείχνει συχνά σε μια ομάδα όπου θα έχει συμπαίκτες τους Σπανούλη και Γκριν και είναι καλό από νωρίς να αφοσιωθεί και σε έναν πιο σφαιρικό ρόλο (πάσες, άμυνα, γενική βοήθεια) για να μη βρεθεί στη θέση του συμπατριώτη του Ερικ Γκριν, ο οποίος χρειάστηκε 48ωρη άδεια από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο για να συνειδητοποιήσει πιο γρήγορα το πού βρίσκεται.

Οσον αφορά τώρα το θέμα των τραυματιών, ο Γιώργος Πρίντεζης παραμένει εξαιρετικά αμφίβολος για το αυριανό ντέρμπι με τη Φενέρμπαχτσε, αν και ο ίδιος θέλει όσο τίποτε άλλο να παίξει, όμως δεν θα ρισκάρουν στον Ολυμπιακό αν υπάρχει θέμα υγείας.

Αντίθετα, ο Δημήτρης Αγραβάνης θα είναι κανονικά στη δωδεκάδα, καθώς αποδείχθηκε (και μέσω εξετάσεων) ότι δεν ήταν σοβαρό το χτύπημα στον δεξιό του ώμο στον αγώνα με τον Προμηθέα Πατρών.