Ο έλεγχος των ναρκωτικών στην πιάτσα των Εξαρχείων ήταν η αιτία της αιματηρής βεντέτας μεταξύ δυο συμμοριών που οδήγησε στη δολοφονία ενός 29χρονου Αλβανού αρχηγού τη μίας συμμορίας.

Ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του 29χρονου που διαπράχθηκε στις 24-11-2013 στα Εξάρχεια, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομία είναι ένας 32χρονος Αλβανός ο οποίος είχε συλληφθεί στην μεγάλη επιχείρηση σκούπα της ΕΛΑΣ που είχε γίνει στις αρχές Ιουλίου και παραμένει έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Ανταλλαγές πυροβολισμών και συμπλοκές μεταξύ μελών των δυο αντίπαλων συμμοριών είχαν σημαδέψει την βεντέτα για τον έλεγχο των ναρκωτικών.

Το τελικό ξεκαθάρισμα έγινε στις 24-11-2013 , όταν δυο άγνωστοι που είχαν καλύψει τα πρόσωπα τους με κουκούλες πυροβόλησαν τον 29χρονο. Αιμόφυρτο το θύμα είχε βρεθεί στο δρόμο (διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη), θανάσιμα τραυματισμένο, με τραύματα από πυροβόλο όπλο. Πάνω του είχαν βρεθεί, ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASHNIKOV, ένα πιστόλι και ένα περίστροφο.

Οπως εξακριβώθηκε από τριετή έρευνα και την συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε από δύο άγνωστους δράστες, φέρεται ότι είναι ο 32χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε ότι τόσο το θύμα, όσο και ο κατηγορούμενος ηθικός αυτουργός, είχαν συστήσει συμμορίες που διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή των Εξαρχείων και ανάμεσά τους είχε αναπτυχθεί σφοδρή αντιπαλότητα, σχετικά με τον έλεγχο της περιοχής.

Ο 32χρονος είχε συλληφθεί στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομίας τον περασμένο Ιούλιο για την εξάρθρωση της συμμορίας τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούντο στη αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση – εμπορία ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων.΄

Στο πλαίσιο της επιχείρησης είχαν συλληφθεί τότε δεκατέσσερα μέλη της συμμορίας, εκ των οποίων εννέα υπήκοοι Αλβανίας, ένας υπήκοος Πολωνίας και τέσσερις Ελληνες ενώ κατασχέθηκαν πάνω από17 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης-τα περισσότερα ήταν κατανεμημένα σε μικροδόσεις έτοιμες για πώληση.

Ο 32χρονος ηθικός αυτουργός της δολοφονίας είχε αρχηγικό ρόλο και κινούσε τα νήματα του κεντρικού πυρήνα της συμμορίας.