Ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, επιστημονικός συνεργάτης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, δρ Δημήτρης Γρηγοράκης απαντά ότι οι πρωτεϊνικές ανάγκες μιας γυναίκας αυτής της ηλικίας προσδιορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό βάρους σώματος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν έχετε βάρος 70 κιλά, οι ημερήσιες πρωτεϊνικές ανάγκες σας προσδιορίζονται σε 56 γρ.

Η ποσότητα αυτή μεταφράζεται σε: 1) 150 γρ. κόκκινο κρέας ή κοτόπουλο ή ψάρι (35 γρ. πρωτεϊνών), ένα αβγό (7 γρ.) και 2 φλιτζάνια γάλα 1,5% (16 γρ.). 2) 150 γρ. κρέας ή κοτόπουλο ή ψάρι (35 γρ. πρωτεϊνών), 60 γρ. κίτρινο τυρί (14 γρ.) και δύο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως (6 γρ.). 3) Ενα γιαούρτι 2% (8 γρ. πρωτεϊνών), ένα αβγό (7 γρ.) και 90 γρ. κίτρινο τυρί (21 γρ.), δύο φέτες γαλοπούλα (14 γρ.) και δύο φέτες ψωμί ολικής (6 γρ.). 4) Δύο φλιτζάνια όσπρια (12 γρ.πρωτεϊνών), 60 γρ. κίτρινο τυρί (14 γρ.), μία φέτα ψωμί ολικής (3 γρ.), 90 γρ. τόνος ή θαλασσινά (21 γρ.) και ένα φλιτζάνι γάλα 1,5% (8 γρ.).