Η ποδοσφαιρική ζωή μοιάζει με στιγμές. Ερχονται, φεύγουν, χάνονται σε βάθος χρόνου. Το μέλημα όλων μας είναι να τις αποτυπώσουμε και να αναδεικνύουμε τους πρωταγωνιστές. Τους ήρωες της μιας βραδιάς –αυτούς που συνήθως ζουν και πορεύονται μόνοι, με μια ελπίδα να τους συντροφεύει στο διάβα τους…

Στις αγωνιστικές του πρώτου γύρου που διεξήχθησαν προέκυψαν παίκτες που έλαμψαν κυρίως μία φορά και αυτό τους χάρισε την ολιγόλεπτη, κατά Αντι Γουόρχολ, δημοσιότητα.

Να τους θυμηθούμε; Βαγγέλης Πλατέλλας, πέραν πάσης αμφισβήτησης. Ανθρωπος – ορχήστρα στο κύκνειο άσμα του Κετσπάγια στον πάγκο της ΑΕΚ, δεν κατάφερε τελικά να σώσει τον προπονητή. Δεν αρκούσαν τα δύο εντυπωσιακά του γκολ στη Λάρισα, ωστόσο θύμισε πως παραμένει αξιόπιστος εξτρέμ. Ισως όχι για τα δεδομένα μιας φιλόδοξης ΑΕΚ, καθ’ όσον στην πορεία έχασε έδαφος και μπήκε στο περιθώριο από τον Μοράις. Ο Ατρόμητος, όμως, του πρόσφερε στέγη και χθες ανακοινώθηκε για ενάμιση χρόνο.

Καλό είναι να μείνουμε στην Ενωση και να φέρουμε στον νου τον τρόπο που άρχισε τη θητεία του στο ΟΑΚΑ ο Ούγκο Αλμέιδα. Δύο γκολ στο ευρύ 4-1 κόντρα στην Ξάνθη από τον πορτογάλο στράικερ και μάλιστα υπήρξαν άκρως θεαματικά. Εκτοτε, δυσκολεύτηκε ο Αλμέιδα να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και η συζήτηση περιστρέφεται συνεχώς γύρω από τα κιλά του και ουχί για την εκτελεστική του δεινότητα. Ηδη στην ΑΕΚ ψάχνονται για κυνηγό.

Οι προσεκτικοί παρατηρητές επιμένουν ότι αν κάνει φέτος restart στην καριέρα του ο Θοδωρής Βασιλακάκης το οφείλει στο γκολ που υπέγραψε το 2-1 της Ξάνθης στη Λεωφόρο. Ισως το ωραιότερο του πρωταθλήματος και μάλλον ο βατήρας απογείωσης για τον μέσο. Εξέλιξε το παιχνίδι του, ωρίμασε παραπάνω, ουδεμία έκπληξη αν προκύψει θέμα μετακίνησής του σε κάποια ισχυρότερη ομάδα.

Εξακολουθεί να αναζητεί σέντερ φορ με συχνή επαφή με τα δίχτυα ο ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης συνάντησε τη δυστοκία και ενίοτε τη δυσφορία διοίκησης και κοινού, ενώ ο Ευθύμης Κουλούρης έκανε ένα «μπαμ» στην Τρίπολη και πέραν τούτου ελάχιστα πράγματα. Ταλέντο υπάρχει, ποιος όμως εγγυάται για το μέλλον αν δεν παρουσιαστεί μια διάρκεια σε απόδοση και σκοράρισμα; Δύο γκολ με τον Αστέρα για τον φορ και γέννηση προσδοκιών που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος παραμένει μπαρουτοκαπνισμένος και αξιόλογος επιθετικός περιοχής. Δύσκολα τα βάζει κάποιος με την αλήθεια των αριθμών και άλλωστε ο «Παπ» έκανε το 3-3 του Ατρομήτου στην Τούμπα προτού έρθει η ολική ανατροπή, η μεγαλύτερη μέχρι τώρα στη Λίγκα. Το γκολ εκείνο δεν έδιωξε τα σύννεφα που παρουσιάζονται στη δεύτερη θητεία του παίκτη στο Περιστέρι.

Γκολ που παρέπεμπε σε ιδιαίτερα ταλαντούχο παιδί σημείωσε στην Αρένα της Λάρισας ο Λάμπρου με τη φανέλα του Ηρακλή. Εχοντας τις συστάσεις του Χούτου, όλοι περιμέναμε να δούμε την εξέλιξη του νεαρού. Εν αναμονή είμαστε ακόμη, αλλά το παιδί φαίνεται πως «το έχει». Αρκεί να το παρουσιάσει στην πράξη και όχι να τον θυμόμαστε σαν φωτοβολίδα.

Οσο για τον Κόντε του ΠΑΣ, υπήρξε σκόρερ ενός γεμάτου χατ-τρικ με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στη Λάρισα. Ο Ισπανός ξεκόλλησε την ομάδα του στο επιθετικό κομμάτι και άπαντες αναμένουν περισσότερα γιατί, αν θυμάστε, έχει χάσει έδαφος και στο τελευταίο ματς με την ΑΕΚ βρέθηκε στον πάγκο.