Η Φατίμ Τζαγουαρά ήταν 19 χρονών. Ηταν η τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας της Γκάμπιας και οι ειδικοί την είχαν χαρακτηρίσει εξαιρετικό ταλέντο. Η Φατίμ πλήρωσε το όνειρό της για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη καθώς πνίγηκε στα νερά της Μεσογείου στην προσπάθειά της να περάσει με πλοιάριο στην Ιταλία.

Προσπάθησε να διανύσει αυτό το πέρασμα που συνδέει τη Βόρεια Αφρική με την Ιταλία και στο οποίο, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, έχουν χαθεί 3.463 άνθρωποι.

Η Φατίμ είχε κάνει το ντεμπούτο της στην Εθνική της Γκάμπιας σε μια φιλική συνάντηση με ομάδα της Γλασκώβης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Γκάρντιαν», είχε εγκαταλείψει την πατρίδα της και μέσω της Σαχάρας έφτασε στη Λιβύη, απ’ όπου ξεκινούν για το επικίνδυνο ταξίδι οι αφρικανοί μετανάστες. Κι η Γκάμπια είναι μια από τις χώρες με αρκετά μεγάλο αριθμό μεταναστών προς την Ιταλία. Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το Μεταναστευτικό η Ευρωπαϊκή Ενωση. Κυρίως για τις μεγάλες χώρες που προσπάθησαν να κατανοήσουν το πρόβλημα όταν αυτό χτύπησε την πόρτα τους. Συζητήσεις έγιναν πολλές, ακόμα περισσότερες ήταν οι δηλώσεις, όμως εξακολουθούν να χάνονται άνθρωποι στα νερά της Μεσογείου.