Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν προχθές στο Ανφιλντ για να πάρει μια γεύση από την ατμόσφαιρα ενόψει της επίσκεψής του με τη Μάντσεστερ Σίτι μεθαύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ασφαλώς και δεν θα ήθελε τέτοια ημέρα να αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ και μάλιστα στην έδρα της.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ενημερώθηκε για την παρουσία του στο Ανφιλντ και μάλιστα κλήθηκε να τη σχολιάσει: «Δεν είμαι σίγουρος αν έχει επισκεφτεί κι άλλα γήπεδα για να παρακολουθήσει κάποιον αντίπαλό του. Αυτό και μόνο δείχνει πως είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι» σημείωσε ο γερμανός τεχνικός. Το παιχνίδι είναι καθοριστικό για την πορεία και των δύο ομάδων. Η νικήτρια θα παραμείνει κοντά στην Τσέλσι και φυσικά θα συνεχίσει να διεκδικεί τον τίτλο με αξιώσεις. Η ισοπαλία μάλλον δεν ευνοεί καμία από τις δύο.

Κλοπ και Γκουαρντιόλα έχουν ιστορία από τις αναμετρήσεις τους στο γερμανικό πρωτάθλημα. Ο Κλοπ στον πάγκο της Ντόρτμουντ και ο Καταλανός στην Μπάγερν. Ο τεχνικός της Λίβερπουλ ήταν αυτός που καλωσόρισε τον Γκουαρντιόλα στο γερμανικό πρωτάθλημα. Ηταν η πρώτη τους συνάντηση στο Σούπερ Καπ, στις 27 Ιουλίου 2013, όταν η Ντόρτμουντ νίκησε 4-2. Συνολικά στο διάστημα 2013-2015 βρέθηκαν αντίπαλοι οκτώ φορές, έχοντας από τέσσερις νίκες.

Ο Ιλκάι Γκιντογκάν θα απουσιάσει από τη μεθαυριανή συνάντηση καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο. Ομως, έχει δουλέψει και με τους δύο και πρόσφατα του ζητήθηκε να κάνει τη σύγκριση: «Εμαθα πολλά στην Ντόρτμουντ από τον Κλοπ. Είναι και οι δύο καλοί χαρακτήρες και επιτυχημένοι προπονητές. Βέβαια, το στυλ ποδοσφαίρου που προτιμούν είναι διαφορετικό. Ο Γκουαρντιόλα θέλει κατοχή της μπάλας και κυριαρχία στο γήπεδο, ενώ ο Κλοπ επιδιώκει το τρέξιμο, ζητά πάθος και οι παίκτες να κυνηγούν κάθε φάση».

«Είναι χωρίς αμφιβολία ένα δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες. Σέβομαι απόλυτα τη Σίτι και πιστεύω ότι θα είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Για εμάς το καλύτερο είναι πως διεξάγεται στο Ανφιλντ» σχολίασε επίσης ο Κλοπ. Από την άλλη πλευρά, ο Γκουαρντιόλα προσπάθησε να αποφορτίσει τους παίκτες του, χρίζοντας φαβορί για τον τίτλο τη Λίβερπουλ! «Θα είναι δύσκολο για εμάς να διεκδικήσουμε τον τίτλο, καθώς έχουμε ήδη δώσει περισσότερα ματς λόγω της Ευρώπης. Ετσι, θα είναι κυρίως μάχη μεταξύ Τσέλσι και Λίβερπουλ που δεν έχουν υποχρεώσεις στην Ευρώπη».