Οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις

Ακόμη μία επίσκεψη δέχθηκαν οι επικεφαλής της νέας ΚΕΔ, οι Σταύρος Τριτσώνης και Μιχάλης Κουκουλάκης. Μαζί τους συνομίλησε ο Μάκης Γκαγκάτσης από πλευράς ΠΑΟΚ και λέγεται ότι εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τις προσπάθειες που συντελούνται μέχρι στιγμής στον πολύπαθο χώρο της διαιτησίας. Αν προσθέσουμε το γεγονός ότι δεν ορίζονται συγκεκριμένοι διαιτητές που αποτελούν πρόσωπα ανεπιθύμητα σε ορισμένες ΠΑΕ, αντιληπτό γιατί ο ΠΑΟΚ χαμογελά. Αυτό, φυσικά, είναι το ένα κομμάτι της όλης ιστορίας. Πριν από ημέρες ελέχθη πως στα γραφεία της ΕΠΟ βρέθηκε για τον Ολυμπιακό ο Γιάννης Βρέντζος. Αργότερα και πάντως μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αν δεν λαθεύουμε, ουδείς από τις λεγόμενες «μικρές» ομάδες έχει κάνει τον κόπο να παρουσιαστεί ενώπιον του διδύμου που κινεί τα νήματα της διαιτησίας. Γιατί άραγε; Του λόγου τους δεν έχουν δικαίωμα στις ευχές ή στα παράπονα; Μόνον οι ισχυροί μπορούν να ξιφουλκούν και ενίοτε να απαιτούν; Ισως θα έπρεπε από πλευράς ΕΠΟ να κλείσουν την πόρτα ερμητικά και να κόψουν την τακτική των επισκέψεων. Οταν ανοίγεις το σπίτι σε έναν, εκ των πραγμάτων το κάνεις μετά σε όλους. Και το παιχνίδι πρέπει να σταματήσει τώρα που είναι αρχή, εκτός αν δεν υφίσταται θέληση για τακτική ίσων αποστάσεων. Κατανοητό;

Τσιμίκας

Η περασμένη σεζόν ήταν αυτή που μας συστήθηκε ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού. Ταλαντούχος, με ξεχωριστή σέντρα, έδειξε σχετικά έτοιμος να ενταχθεί σταδιακά στη βασική ενδεκάδα και μάλιστα πήρε ευκαιρίες από τον Σίλβα. Αντίθετα από τον προκάτοχό του, ο νυν τεχνικός της ομάδας, ο Μπέντο ελάχιστα εμπιστεύτηκε τον αμυντικό και σύντομα τον άφησε εκτός rotation. Αποτέλεσμα; Ο Τσιμίκας εντάχθηκε στο δυναμικό της Εσμπιεργκ, ομάδας της Δανίας, με την προοπτική ύστερα από ένα εξάμηνο να γυρίσει στο Λιμάνι. Αρκεί να παίξει, αρκεί να πάρει ρυθμό. Και βέβαια να τον παρακολουθούν στον Ολυμπιακό.

Ενίσχυση

Καιρό αναζητούσαν έναν επιθετικό στον Αστέρα Τρίπολης με την επιθυμία να πλαισιώσει τον Ιωαννίδη. Τον βρήκαν στον πρόσωπο του Μιχάλη Μανιά. Μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΣ, ο Μανιάς πήγε στο Βέλγιο και τη Βέστερλο, ακολουθώντας τη μόδα της εποχής. Ωστόσο, κάπου δεν κόλλησε και επέλεξε να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα. Το συμβόλαιο του σέντερ φορ είναι για δυόμισι χρόνια και αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι ακόμη από την ιστορία, αυτό σχετίζεται με τη στροφή του Αστέρα στην ελληνική αγορά.

Φυγή

Ελάχιστοι θα θυμούνται στο μέλλον το πέρασμα του Γκονσάλο Πασιένσα από τον Ολυμπιακό. Δεν του δόθηκε η δυνατότητα να δείξει την όποια αξία του, ενώ το πρόβλημα στην καρδιά έβαλε προς στιγμήν φρένο στην καριέρα του στράικερ. Μόνος του γνωστοποίησε το τέλος της θητείας του στον Πειραιά –το πιθανότερο είναι από την Πόρτο να δοθεί στη Ρίο Αβε. Αλλά οι πρωταθλητές χρειάζονται ενίσχυση στη γραμμή κρούσης.

Πρίντεζης

Ο τραυματισμός που κουβάλησε από το Κάουνας συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί. Εκτός μάχης στο αποψινό ραντεβού του Ολυμπιακού με την Φενέρ. Το πρόβλημα διογκώνεται καθ’ όσον ο Αγραβάνης, επίσης παραμένει λαβωμένος και δεν μπορεί να βοηθήσει. Αρκεί ο Παπαπέτρου στο «4» ; Ενα κρίσιμο ερώτημα και η απάντηση θα δοθεί στο παρκέ, με τον Σφαιρόπουλο προφανώς να καταφεύγει (και) σε αλχημείες ώστε να βρει παραπάνω ποιοτικές λύσεις.

Τιμές παντού

Oι διακρίσεις δεν έχουν τέλος για τον «δικό» μας Φερνάντο Σάντος που χθες τιμήθηκε στο Ντουμπάι ως ο καλύτερος προπονητής της χρονιάς. Εφυγε ο άνθρωπος από την Ελλάδα και μεγαλούργησε. Τυχαίο;