Προπονητής ο Μαρίνος Ουζουνίδης, τεχνικός διευθυντής ο Νίκος Λυμπερόπουλος, συντονιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος ο Δημήτρης Σαραβάκος, υπεύθυνος ακαδημιών ο Τάκης Φύσσας, βοηθοί του κόουτς ο Σπύρος Μαραγκός και ο Μπλένταρ Κόλα, τιμ μάνατζερ ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου, γυμναστής τερματοφυλάκων ο Μάριο Γκαλίνοβιτς. Κοινός παρονομαστής όλων το (επιτυχημένο) πέρασμά τους από το Τριφύλλι ως ποδοσφαιριστές. Ουδείς πια μπορεί να ισχυριστεί ότι απουσιάζει το «παναθηναϊκό στοιχείο» από τα αποδυτήρια των Πρασίνων. Το ζητούμενο όμως είναι να μπορέσουν όχι μόνο να μεταλαμπαδεύσουν στους ποδοσφαιριστές (Ελληνες και ξένους, μικρούς και μεγάλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες) τι εστί Παναθηναϊκός αλλά και να ξαναδημιουργήσουν το ομαδικό πνεύμα, που κατά το παρελθόν αποτέλεσε βασικό συστατικό για όλες τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου.

Κατά τη χθεσινή παρουσίαση από την ΠΑΕ ο Λυμπερόπουλος δεν έκρυψε τη συγκίνηση, την ικανοποίηση αλλά και τη θέλησή του για να πετύχει στον Παναθηναϊκό, ως τεχνικός διευθυντής πια, 13 χρόνια μετά την άκομψη απομάκρυνσή του. «Αν κάποιος μου έλεγε όταν έφευγα πριν από 13 χρόνια ότι θα επιστρέψω, θα έλεγα ότι είναι τρελός» παραδέχθηκε ο παλαίμαχος άσος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι δεν αρέσκεται σε δηλώσεις: «Οι παλαιότεροι γνωρίζετε ότι είμαι λίγο φειδωλός. Ετσι ήμουν και ως ποδοσφαιριστής». Η αλήθεια είναι ότι ο Λύμπε απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για αγορές, αποδεσμεύσεις, ακόμη και για την εν γένει ποδοσφαιρική φιλοσοφία του. Ηταν σαφής πάντως για τις μεταγραφές: «Το έχουμε ξεκαθαρίσει με τον Μαρίνο (σ.σ. Ουζουνίδη). Εμείς θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές, αλλά την τελική απόφαση θα την έχει εκείνος. Ο Μαρίνος είναι ο προπονητής και ξέρει καλύτερα». Αρκετές φορές, τόνισε το «εμείς και όχι το εγώ» λέγοντας ότι «όλοι μαζί θα κάνουμε πράγματα. Αν κάποιος νομίζει ότι ο Λυμπερόπουλος θα κάνει θαύματα, δεν γίνεται έτσι στο ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά του, ο Φύσσας επισήμανε ότι θέλει «να υπάρχει παναθηναϊκή συνείδηση. Να ξέρουν τα παιδιά πού παίζουν. Να είναι σωστοί άνθρωποι και να είναι παναθηναϊκοί. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο να μάθουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ιδέα».

ΔΙΑΖΥΓΙΟ. πρώτος που αποχωρεί επί των ημερών του Λυμπερόπουλου είναι ο Αργεντινός Κριστιάν Λεντέσμα, ο οποίος μέχρι τη 12η αγωνιστική (προτού τραυματιστεί) ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Τριφυλλιού. Ο 33χρονος χαφ συμφώνησε χθες να λάβει μόνο τα δεδουλευμένα χαρίζοντας το υπόλοιπο του συμβολαίου που είχε υπογράψει, μέχρι το 2018. Παράλληλα, συνεχίζονται οι επαφές με τους ατζέντηδες των λοιπών της μαύρης λίστας του Ουζουνίδη, Ιβανόφ, Σάμπα, Ρινάλντι, Γουακάσο και Ιμπάρμπο προκειμένου να ελαφρυνθεί το μπάτζετ της ομάδας, ούτως ώστε να προχωρήσουν οι μεταγραφές. Ιδίως για τον Ιμπάρμπο, το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ καθώς χθες απουσίασε αδικαιολόγητα από την προπόνηση. Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς και για τον αρχηγό Κάρλος Ζέκα, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ (το ανώτατο βάσει εσωτερικού κανονισμού) λόγω της αποβολής στο ματς με τη Λάρισα αλλά και παραβίασης του ωραρίου μετά την εντός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη.