«Και αν μας αντέξει το σκοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα» λέει με τη χαρακτηριστική φωνή της η Αλκηστις Πρωτοψάλτη στο τραγούδι της Λίνας Νικολακοπούλου.

Ο Κώστας Σλούκας, όσο και να μην το έχει πει δημόσια, θα περιμένει απόψε (21.00 – Novasports 2) στην πρώτη του επίσκεψη στο ΣΕΦ ως αντίπαλος το χειροκρότημα, θεωρώντας ότι το πρόσημο που άφησε στον Ολυμπιακό ήταν κάτι παραπάνω από θετικό όλα αυτά τα χρόνια, άσχετα του πώς τελείωσε η συνεργασία και ήρθε αυτή με τη Φενέρ, με την οποία φέτος κάνει «παπάδες».

Ναι, είχε ήδη συναντηθεί και μιλήσει με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς πριν δει τους αδελφούς Αγγελόπουλους (στους οποίους είχε πει ότι είναι στη Θεσσαλονίκη).

Οπως και να έχει, όμως, μια αμηχανία της στιγμής (και της μεγάλης πρόκλησης που έβλεπε μπροστά του να πάρει χρόνο βασικού στην ομάδα του κορυφαίου προπονητή της Ευρώπης) δεν μπορεί να μειώσει στο ελάχιστο την προσφορά στον σύλλογο όπου ανδρώθηκε.

Οι δύο πρόεδροι για μία ακόμα φορά αποδεικνύουν, με την κίνησή τους να βραβεύσουν απόψε ένα δικό τους παιδί –και ας τους στενοχώρησε το καλοκαίρι με τη στάση του (όχι με την απόφασή του αυτή καθ’ εαυτήν αλλά με τον τρόπο) -, ότι έχουν ανεβάσει σε επίπεδο τον Ολυμπιακό –και όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Μαζί του θα τιμηθεί και ο Αντιτς, αλλά ο Κώστας αξίζει το μεγαλύτερο χειροκρότημα και θα το πάρει από τους φίλους του Ολυμπιακού (στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον).

«Ηρθα 18χρονο παιδί, ανδρώθηκα και έγινα πρωταθλητής Ευρώπης. Εμαθα να δουλεύω ως επαγγελματίας και απέκτησα εμπειρίες από το υψηλό επίπεδο, από μεγάλα παιχνίδια, από τίτλους. Υπάρχουν κοινές εμπειρίες με πολλά παιδιά που είναι ακόμα στην ομάδα και θα μας δένουν για πάντα. Ιδίως από το 2012 και μετά, όλα τα χρόνια ήταν έντονα και ζήσαμε πολλές μεγάλες στιγμές, πολλές αξέχαστες χαρές. Ο,τι είχα να πω το είπα στην τελευταία μου συνάντηση με τους προέδρους και το ανέλυσα και στους ίδιους και στη γραπτή μου δήλωση. Οσοι χρειάζεται να ξέρουν ξέρουν πώς νιώθω για τον Ολυμπιακό και όσοι θέλουν να καταλάβουν καταλαβαίνουν.

Ημουν και είμαι πάντα άνθρωπος χαμηλών τόνων, δεν δημοσιοποιώ τις σκέψεις μου, ούτε κάνω φέιγ βολάν τα αισθήματά μου για να κερδίσω τη συμπάθεια του κόσμου. Πάντα θα εκτιμώ τους αδερφούς Αγγελόπουλους και γνωρίζω πολύ καλά πόσο τεράστιο ρόλο έχουν παίξει στην καριέρα μου. Ακόμα και τώρα που έχω φύγει 2 χρόνια, ο Ολυμπιακός έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και όποτε έχω χρόνο βλέπω τους αγώνες του και μαθαίνω τα νέα των παιδιών» τόνισε ο ηγέτης της Φενέρ Κώστας Σλούκας στο προσωπικό του blog που διατηρεί στο Eurohoops.net.

Ηταν από τους πρώτους που πήρε τον Πρίντεζη τηλέφωνο μετά τον τραυματισμό του στο Κάουνας, ένα ακόμα δείγμα ότι οι δεσμοί με τους συμπαίκτες του δεν σπάνε έτσι απλά με το να είναι για 40 λεπτά αντίπαλοι.