Κοντά στους αστέγους βρίσκεται όλην την περίοδο των εορτών ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Οι άνθρωποι της «Αποστολής» προσφέρουν ζεστό φαγητό, νερό, χυμούς φρούτων, γλυκίσματα, σκεπάσματα και ρουχισμό στους αστέγους της Αθήνας όλες τις γιορτινές βραδιές.

Όπως τονίζει ο οργανισμός, νέοι και νέες περνούν τα βράδια του Δωδεκαημέρου δίπλα στις ανάγκες συνανθρώπων μας που ζούνε στα παγκάκια, στις στοές, στα σκαλοπάτια εκκλησιών, στο πεζοδρόμιο.

« Στόχος μας είναι κανείς να μην μένει χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακο, υλοποιούμε πρόγραμμα σίτισης, από τον Απρίλιο του 2012, με βραδινές εξορμήσεις στους ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι, πολλοί από τους οποίους κατέληξαν εν μια “νυκτί” στο πεζοδρόμιο και ζουν σε επισφαλείς συνθήκες» τόνισε ο υπεύθυνος του Προγράμματος «Η Αποστολή στους αστέγους» Γιάννης Πεταλάς.

«Άστεγοι, νεοάστεγοι και άποροι συνθέτουν το παζλ των σύγχρονων πρωταγωνιστών στη στολισμένη πρωτεύουσα της κρίσης. Είναι οι “αόρατοι άνθρωποι” που εικόνες τους, στα μάτια μας, είναι γροθιά στο στομάχι» πρόσθεσε ο κ. Πεταλάς.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση