Ο Τζέι ντι Σάλιντζερ έγραψε ένα αριστούργημα και για τα επόμενα 59 χρόνια ήταν άφαντος, μας υπενθυμίζει ο σκηνοθέτης Ντάνι Στρονγκ στην ταινία «Ο επαναστάτης στη σίκαλη». Είναι μία από τις πολυαναμενόμενες κινηματογραφικές βιογραφίες που υπόσχεται το 2017. Ο Νίκολας Χουλτ ενσαρκώνει τον συγγραφέα του «Φύλακα στη σίκαλη», ο Κέβιν Σπέισι τον καθηγητή και μέντορά του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, η Ζόε Ντατς θα είναι η κόρη του Ευγένιου Ο’Νιλ με την οποία ο Σάλιντζερ είχε κάνει σχέση και η Σάρα Πόλσον πρόκειται να υποδυθεί τη λογοτεχνική ατζέντισσά του Ντόροθι Ολντινγκ.

«American Made» λέγεται η ταινία του σκηνοθέτη Νταγκ Λάιμαν, στην οποία ο Τομ Κρουζ θα υποδυθεί τον Μπάρι Σιλ. Πρόκειται για έναν πιλότο της εταιρείας TWA, ο οποίος στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 έγινε λαθρέμπορος ναρκωτικών. Στη συνέχεια στρατολογήθηκε από τη δίωξη εγκλήματος ως πληροφοριοδότης και κατέληξε να εισχωρήσει στο κολομβιανό καρτέλ κοκαΐνης Μεντελίν του Πάμπλο Εσκομπάρ. Οι συμπρωταγωνιστές τού Τομ Κρουζ, Ντόμναλ Γκλίσον και Τζέσι Πλέμονς, δίνουν εγγυήσεις δράσης στην παραγωγή. Σε ατμόσφαιρα πολέμου παραμένει η κινηματογραφική παραγωγή της νέας χρονιάς «War Machine» καθώς ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Μισό έκλεισε τους Μπραντ Πιτ, Αντονι Μάικλ Χολ, Τόφερ Γκρέις, Τίλντα Σουίντον, Μπεν Κίνγκσλεϊ για να αποδώσει την ιστορία του αμερικανού στρατηγού Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ (Πιτ) και του Σώματος των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού ξηράς στο Αφγανιστάν στα μέσα της περασμένης δεκαετίας.

Σε άλλη κλίμακα βιογραφικής αφήγησης μεταφέρει τους θεατές η ταινία «Κρίστοφερ Ρόμπιν», κατά την οποία ο συγγραφέας Α. Α. Μιλν (με τον Ντόμναλ Γκλίσον) επινόησε τη σειρά παιδικών ιστοριών «Γουίνι το Αρκουδάκι» από ένα παιχνίδι του μικρού γιου του Κρίστοφερ.

Για το Βαθύ Λαρύγγι, δηλαδή τον πληροφοριοδότη των δημοσιογράφων Μπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπέρνστιν, οι οποίοι αποκάλυψαν το σκάνδαλο του Γουότεργκεϊτ το 1974, κάνει λόγο η ταινία «Felt». Ο Λιαμ Νίσον υποδύεται τον Μαρκ Φελτ που έδωσε τις πληροφορίες για τον Νίξον, η Νταϊάν Λέιν είναι η σύζυγός του και η Μάικα Μονρό η κόρη τους.

Μια νέα εκδοχή χορευτικού μιούζικαλ βρίσκεται στα πλάνα της ταινίας «The Greatest Showman» και αναφέρεται στον Πι Τι Μπάρνουμ, ιμπρεσάριο τσίρκου που ερμηνεύει ο Χιου Τζάκμαν, έχοντας συμπρωταγωνίστρια τη Μισέλ Γουίλιαμς στον ρόλο της τραγικής συζύγου του Τσάριτι.

Στα υψίπεδα της Ιρλανδίας, στις αρχές του περασμένου έτους, κάποιος χρήστης των κοινωνικών μέσων ανέβασε μια γοητευτική φωτογραφία του Μελ Γκίμπσον από τα πρώτα γυρίσματα της ταινίας «Professor and the Madman». Είναι η ιστορία των δύο δημιουργών του Αγγλικού Λεξικού της Οξφόρδης, ένας εκ των οποίων εισήγαγε 10.000 λήμματα ενώ ήταν τρόφιμος σε ψυχιατρικό άσυλο. Ο Μελ Γκίμπσον έχει μαζί του σε αυτήν την πολυαναμενόμενη ταινία τον Σον Πεν.

Με την πικρή μελαγχολία της περασμένης δόξας φωτίζει ο σκηνοθέτης Τζον Ες Μπερντ τους πρωταγωνιστές της ταινίας του «Stan and Ollie». Ο Στιβ Κούγκαν και ο Τζον Σι Ράιλι ερμηνεύουν τους άλλοτε διάσημους σταρ των κωμωδιών του βωβού κινηματογράφου Χοντρό και Λιγνό, Λόρελ και Χάρντι, οι οποίοι λογομαχούν μεταξύ τους με πίκρα στη διάρκεια της περιοδείας τους στα θέατρα της Βόρειας Αγγλίας το 1953, στην ύστατη προσπάθειά τους να αναβιώσουν τις επιτυχίες τους.