Δύο νεανικές θεατρικές ομάδες, οι AbOvo και οι 4Frontal, ενώνουν τις δυνάμεις τους και διηγούνται ιστορίες με ζώα. Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θανάσης Ζερίτης μιλάει για την παράσταση με τίτλο «Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς: Ιστορίες με ζώα», η οποία ολοκληρώνεται αύριο.

«Όταν η ομάδα Abovo μας πρότεινε να γίνουμε συνδιοργανωτές στο Bob Theatre Festival στο Bios, εμείς από την πλευρά μας ως ομάδα 4Frontal, προτείναμε ένα έργο για γίνουμε ένα» λέει ο Ζερίτης. «Η συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάστηκε πέρυσι τον Μάιο ως work-in-progress στο 9ο Bob Theatre Festival και τώρα επιστρέφει στην ολοκληρωμένη της μορφή. Είναι πολλά και μικρά διηγήματα του Αλεσάντρο Μπόφα και το παιχνίδι που κάνει αυτός ο συγγραφέας, ο οποίος είναι και κτηνίατρος, είναι ότι μας περιγράφει τις ζωές κάποιων ζώων και εντόμων και μέσα από αυτά βλέπουμε τη συνάφεια με την δική μας ζωή. Παίρνει ένα χαρακτηριστικό κάποιου ζώου και όλα αυτά θυμίζουν ανθρώπινες συμπεριφορές».

Ο Βίσκοβιτς είναι ένας δίγαμος παπαγάλος, ένας σκαραβαίος με τεράστια περιουσία, ένα ερωτευμένο με τον εαυτό του σαλιγκάρι, ένα σκουλήκι που ατύχησε στον έρωτα, ένας σκορπιός που σπέρνει τον τρόμο στην άγρια Δύση, ένα σφουγγάρι που δεν θέλει να πιει, ένας συζυγοφάγος καρχαρίας, ένα ερωτευμένο αλογάκι της Παναγίας και μια άλκη-απόλυτο αρσενικό.

«Συνσκηνοθετούμε μαζί με τον Γιάννη Σαρακατσάνη της ομάδας Abovo, αλλά γενικά είναι μια συνολική δουλειά. Ετσι προέκυψε. Στην πρώτη βερσιόν σκηνοθετήσαμε πέντε άνθρωποι διαφορετικά κομμάτια, ο Πάνος Τοψίδης, Σταύρος Γιαννουλάδης, ο Γιώργος Αγγελόπουλος και εμείς οι δύο και είναι από τα πιο συλλογικά πράγματα που έχουμε κάνει. Αισθάνομαι ότι αυτή η παράσταση έχει προκύψει όντως από πολύ κόσμο, και από τους ηθοποιούς, η αλήθεια είναι ότι σε όλες μας τις παραστάσεις συμβαίνει αυτό, όπως και στην “Οικογένεια Μπες-Βγες” που παίζεται στο Θέατρο 104. Είμαστε συν-δημιουργοί στην ομάδα 4Frontal, όλοι μαζί το φτιάχνουμε γιατί έτσι έχουμε μάθει να δουλεύουμε και γιατί και εγώ έτσι αισθάνομαι καλύτερα και σαν ηθοποιός και σαν σκηνοθέτης».

Ταυτότητα της παράστασης

«Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς: Ιστορίες με ζώα» από το ομώνυμο βιβλίο του Αλεσάντρο Μπόφα

Σκηνοθεσία: Θανάσης Ζερίτης, Γιάννης Σαρακατσάνης

Σύλληψη και δραματουργική επιμέλεια: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Γιάννης Σαρακατσάνης, Πάνος Τοψίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Μουσική επιμέλεια: Σταύρος Γιαννουλάδης, Γιάννης Σαρακατσάνης

Επιμέλεια κίνησης, Φωτογραφίες, Γραφιστικά: Πάνος Τοψίδης

Ερμηνεύουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Μαρία Μπαλούτσου, Αλεξάνδρα Ούστα, Γιάννης Σαρακατσάνης, Πάνος Τοψίδης, Σωσώ Χατζημανώλη

Biosmain (Πειραιώς 84, τηλ. 210-3425.335)

Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Έως 3-1