«Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Το νέο έτος να είναι δημιουργικό» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αμέσως μετά την πανηγυρική δοξολογία για την έναρξη της νέας χρονιάς, η οποία τελέστηκε χθες το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργοί, βουλευτές, η στρατιωτική ηγεσία, εκπρόσωποι πατριαρχείων, παράγοντες της Αυτοδιοίκησης και άλλοι επίσημοι.

Ο Λεβέντης και τα ζάρια…

Αμέσως μετά ο Παυλόπουλος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου υποδέχθηκε για τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος τον Πρωθυπουργό, το Προεδρείο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων, υπουργούς, καθώς και τη στρατιωτική, εκκλησιαστική, δικαστική και πνευματική ηγεσία της χώρας.

Θα εστιάσω στον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων, ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συμβάλει στη συναίνεση και στη δημιουργία μιας μεγάλης κυβέρνησης που θα φέρει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα. «Εχουμε ήδη επτά χρόνια Μνημόνια και ο λαός μας είναι απελπισμένος και πανικόβλητος και δεν είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης να παίζουν στα ζάρια το μέλλον του» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Λεβέντης.

Ετος-αφετηρία εθνικής ανάτασης

Απάντηση προφανώς δεν έλαβε. Ωστόσο το προχθεσινό επίσημο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη νέα χρονιά είχε ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

«Εχοντας επίγνωση των ευθυνών που μου αναλογούν επιτρέψατέ μου να επισημάνω, εκ προοιμίου, ότι συνιστά εθνική ανάγκη, άρα εθνικό χρέος, το 2016 να είναι η τελευταία χρονιά που η απαισιοδοξία και η έλλειψη προοπτικής πλήττουν τη Χώρα μας και τον Λαό μας. Κατά το 2017 μπορούμε και πρέπει ν’ ανακτήσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία που μας ταιριάζει» τόνισε ο Προκόπης.

Μάλιστα κάλεσε την πολιτική ηγεσία της χώρας να αναλάβει τις ευθύνες της, φυσικά καθένας στο μέτρο που του αναλογεί και «να υπερασπισθούμε την Ιστορία μας και το μέλλον, το οποίο ανήκει στην Ελλάδα μας». «Χρόνια πολλά, καλά κι ελπιδοφόρα. Εύχομαι το 2017 ν’ αποτελέσει, με την ορθοφροσύνη και την αποφασιστική συμβολή όλων μας, Ετος-αφετηρία εθνικής ανάτασης. Ετος σταθμό για το μέλλον που αρμόζει στην Πατρίδα μας, στον Λαό μας, στο Εθνος μας» τόνισε μεταξύ άλλων.