Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης

«Φιλοδοξούμε το 2017 να είναι η χρονιά που θα επιβεβαιώσει τον αναντικατάστατο ρόλο της Ελλάδας στο διεθνές και ευρωπαϊκό στερέωμα. Αλλά και η χρονιά όπου θα εμπεδωθούν η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα στην ελληνική οικονομία. Και αυτό για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια κρίσης, δεν είναι απλά μια κοινότυπη πρωτοχρονιάτικη ευχή. Αλλά μια ρεαλιστική προσδοκία. Γιατί το 2017 θα είναι έτος υψηλών ρυθμών ανάπτυξης» τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Ελπίζω, για το καλό όλων μας, να μην αποδειχθεί κι αυτό αυταπάτη…

Οχι στην εξοργιστική ανεπάρκεια

Οι ευχές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ουσιαστικά έμμεση απάντηση στο μήνυμα του Πρωθυπουργού. «Μετά από έξι χρόνια κρίσης κανένας δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζει ακόμα τα προβλήματα των πολιτών με απάθεια και εξοργιστική ανεπάρκεια. Είναι η ώρα, ως κοινωνία, να αλλάξουμε όσα μας κρατάνε πίσω. Να ανακαλύψουμε ξανά τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της μεθοδικότητας, της ατομικής ευθύνης. Να αφήσουμε πίσω μας ξεπερασμένες ιδεοληψίες και κακές πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να επισημάνει πως το 2016 φεύγει, αφήνοντας πίσω του ένα αίσθημα απογοήτευσης και εθνικής κατάθλιψης. «Η απάντηση όμως στην απογοήτευση δεν είναι η παραίτηση. Το 2017 πρέπει να γίνει αφετηρία αναγέννησης. Για την πατρίδα μας και για όλους τους πολίτες» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τέρμα οι σωτήρες και οι αυταπάτες

Ομοίως μπορούν να εκληφθούν και οι ευχές της προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Σε πείσμα των δυσκολιών, μπορούμε να βάλουμε περισσότερο χαμόγελο και αισιοδοξία στην καθημερινότητά μας. Ολοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να αφήσουμε πίσω μας την κρίση. Ας το καταλάβουν επιτέλους όλοι το 2017. Τέρμα οι σωτήρες και οι αυταπάτες. Κανένας μόνος δεν μπορεί» τονίζει η Φώφη Γεννηματά, επαναλαμβάνοντας τη θέση της για εθνική συνεννόηση.

«Με εθνική συνεννόηση και νέα αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε μπροστά για ένα καλύτερο παρόν, για ελπίδα για το μέλλον. Πριν απ’ όλα, για τα παιδιά μας. Γιατί τους αξίζει. Καλή χρονιά με υγεία για όλους» καταλήγει στο μήνυμά της.

Καλή και αγωνιστική χρονιά

«Χρόνια πολλά, καλή και αγωνιστική χρονιά να έχουμε. Το 2017 μπορεί να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα σε αυτή την προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, για την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη σε όφελος πραγματικά του λαού μας, σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο» ευχήθηκε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Να μη χάνουμε την ελπίδα μας

«Καλή χρονιά σε όλους. Να μη χάνουμε την ελπίδα μας, να πιστεύουμε στις κρυφές δυνάμεις της πατρίδας μας που είναι εν υπνώσει και κάποια στιγμή πρέπει να τις βγάλουμε μπροστά. Και ο καθένας από εμάς να προσπαθήσει για το καλύτερο, να δημιουργεί και να προσφέρει» ήταν το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.