Ανήμερα στη γιορτή του, χθες, ο Βασίλης Σπανούλης είχε την ευκαιρία να περάσει όμορφες οικογενειακές στιγμές. Ωστόσο η σκέψη του έτρεχε στο μεγάλο (ευρωπαϊκό) ντέρμπι της Παρασκευής με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Η θλάση στον προσαγωγό που του προκλήθηκε στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε (μεγάλη νίκη 71-62 για τον λαβωμένο Ολυμπιακό χωρίς Πρίντεζη, Αγραβάνη και Χάκετ, κόντρα στην αρμάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς) δεν τον αφήνει σε ησυχία καθώς βάσει ιατρικών εκτιμήσεων δεν μπορεί να παίξει πριν περάσει ένα δεκαήμερο.

Ο Σπανούλης θέλει όσο τίποτε άλλο να βρίσκεται σε αυτό τον αγώνα. Με τη Φενέρ (που ήταν απολαυστικός μοιράζοντας ιδανικά την μπάλα στους συμπαίκτες του) στο ημίχρονο έφυγε με ενοχλήσεις στον προσαγωγό και ζήτησε να ξαναμπεί στο δεύτερο, εκεί που η μπάλα έκαιγε, έβαλε μάλιστα το καλάθι που ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του.

Είναι δεδομένο ότι ο αρχηγός κόντρα σε όλα τα προγνωστικά θα παλέψει να δώσει το «παρών». Το καλύτερο όμως είναι να μη ρισκάρει μια πιθανή υποτροπή που θα τον κρατήσει πολύ περισσότερο χρόνο εκτός δράσης και με ακόμα ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό –πολύ πιο σημαντικό –να ακολουθεί για το Κύπελλο στις 16 του μήνα.