«Giannis Antetokoun-mpo #NBAVOTE»! Αποκλείεται να μην έχετε συναντήσει αυτή τη φράση, η οποία αποτελεί το κλειδί ώστε ο διαστημικός Γιάννης Αντετοκούνμπο να ψηφιστεί αρχικά και εν συνεχεία να συμμετάσχει στο 66ο All Star Game του ΝΒΑ, που θα διεξαχθεί στη Νέα Ορλεάνη στις 19 Φεβρουαρίου! Οι ελληνικοί λογαριασμοί στα social media έχουν πάρει φωτιά, την ψήφο τους έχουν καταθέσει ακόμη και στελέχη της πολιτικής σκηνής (Δημήτρης Τζανακόπουλος, Βασίλης Κικίλιας) και η προσπάθεια θα συνεχιστεί ώς τις 16 Ιανουαρίου, όταν εκπνέει η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ακόμη και αν ο 22χρονος άσος δεν καταφέρει να συμμετάσχει στον κυρίως αγώνα του φετινού All Star Weekend, όλο το μέλλον είναι μπροστά του και δεν θα αργήσει να δικαιωθεί για την πρόβλεψή του ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Εντι Τζόνσον, ο οποίος υποστήριζε προ μηνών ότι «αυτό το παιδί θα φτάσει σε ένα σημείο ώστε να αγωνίζεται κάθε χρόνο στο All Star Game». Και πώς να μην τα καταφέρει με τέτοιες επιδόσεις, που τοποθετούν το όνομά του δίπλα σε θρύλους του αθλήματος, όπως ο Κόμπι Μπράιαντ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ή ο Τζούλιους Ερβινγκ.

Στην πρωτοχρονιάτικη εκτός έδρας νίκη (116-96) επί των Σικάγο Μπουλς, ο Greek Freak προσυπέγραψε την ενίσχυση της πελατειακής σχέσης (3-0 φέτος) των Μιλγουόκι Μπακς με τους Ταύρους καταγράφοντας 35 πόντους, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα και 7 τάπες σε 41′ συμμετοχής και έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με αυτή την εξωπραγματική επίδοση (ειδικά στις τάπες). Τέτοια νούμερα έχει καταγράψει σε ένα ματς μόνο ο Dr. J πριν από 35 χρόνια (σεζόν 1982-83).

«Θα σας πω κάτι. Σε εκείνο το σουτ που έβαλα στην εκπνοή της δεύτερης περιόδου αισθάνθηκα λίγο σαν τον Κόμπι» αστειεύθηκε ο Γιάννης, συμπληρώνοντας το σχετικό σχόλιο του συμπαίκτη του Μάλκολμ Μπρόγκντον (15 π., 11 ρ., 12 ασ.), ωστόσο αμέσως ανέκτησε το σοβαρό ύφος του: «Είναι ωραίο να έχεις συμπαίκτες που σε συγκρίνουν με τους σπουδαίους του αθλήματος. Πιστεύω ότι ακόμη δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο, αλλά θα συνεχίσω να δουλεύω όσο πιο σκληρά μπορώ».