Για το καινούργιο κόμμα που ετοιμάζει με τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Γιάννη Ραγκούση μίλησε σε προχθεσινή της συνέντευξή στο ΑΠΕ/ΜΠΕ η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου.

Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι στόχος δεν είναι ένα «κόμμα μπαλαντέρ» του μεσαίου χώρου αλλά «ο προοδευτικός πόλος απέναντι στον συντηρητικό σε μια εποχή που οι έννοιες Αριστερά – Δεξιά έχουν χάσει το παλαιό νόημά τους». Η Διαμαντοπούλου εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξη για την επιτυχία του εγχειρήματος. Ο λόγος; Οπως επισήμανε, «η προσπάθεια θα καρποφορήσει γιατί δεν θέλει να διαλύσει αλλά να συνθέσει. Δεν θέλει να πάει απέναντι στην ιστορία της παράταξης αλλά να την ανανεώσει».

Για την ώρα, από το ΠΑΣΟΚ πάντως κρατούν χαμηλούς τόνους. Ας μην ξεχνάμε πως εκκρεμεί το επόμενο Σάββατο (14 Ιανουαρίου) το κάλεσμα της Φώφης προς πρώην και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (που δεν έχουν προφανώς ενταχθεί σε άλλα κόμματα ή δεν έχουν συμμετάσχει σε διαδικασίες τους) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Αραγε Φλωρίδης, Διαμαντοπούλου και Ραγκούσης θα ανταποκριθούν θετικά σε αυτό;