«Οχι» είπε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου στο αίτημα των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που ζητούσαν να συνεκδικαστούν οι αιτήσεις αναίρεσης κατά των εφετειακών αποφάσεων που αφορούν το θέμα της έκδοσής τους. Ετσι οι αιτήσεις αναίρεσης των οκτώ θα συζητηθούν χωριστά, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, στα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου, διαδοχικά στις 10, 11 και 13 Ιανουαρίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνήγοροι των οκτώ Τούρκων που διέφυγαν στη χώρα μας μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος, Χρίστος Μυλωνόπουλος και Ομηρος Ζέλιος, ζητούσαν να συνεκδικαστούν οι αναιρέσεις των οκτώ, επικαλούμενοι μεταξύ των άλλων ότι αυτό πρέπει να γίνει «προς αποφυγή έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων από διαφορετικά Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου», όπως άλλωστε είχε συμβεί και στο επίπεδο των εφετειακών αποφάσεων.

Σας θυμίζω ότι το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας είχε εκδώσει αντίθετες αποφάσεις ως προς την έκδοση: δύο διαφορετικές συνθέσεις του δικαστικού Συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα οι πέντε τούρκοι αξιωματικοί να μην εκδοθούν, ενώ, αντίθετα, άλλη σύνθεση του δικαστικού Συμβουλίου έκρινε ότι οι τρεις πρέπει να εκδοθούν. Για τις δύο πρώτες περιπτώσεις, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας άσκησε εφέσεις.

Ο Λιόγας υποστήριξε ότι το Συμβούλιο Εφετών «έσφαλλε περί την εκτίμηση των αποδείξεων» και ότι οι πέντε Τούρκοι, ως πραξικοπηματίες, έπρεπε να εκδοθούν στην Αγκυρα.

Στο χειρουργείο του 251 ΓΝΑ για τον ώμο του ο Καμμένος

Σε μικρή χειρουργική επέμβαση στον ώμο πρόκειται να υποβληθεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. Η επέμβαση, στην αριστερή κλείδα στο σημείο ένωσής της με την ωμοπλάτη, θα πραγματοποιηθεί από στρατιωτικούς γιατρούς στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο Καμμένος προβλέπεται από τους γιατρούς να παραμείνει 24 ώρες για νοσηλεία και παρακολούθηση και εν συνεχεία θα επανέλθει στα καθήκοντά του.

Οπως είπε ο ίδιος, έχει ένα χρόνιο πρόβλημα με την αριστερή ωμοπλάτη και την κλείδα του από νεαρή ηλικία, που επιδεινώθηκε όμως τις τελευταίες ημέρες ύστερα από ένα ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών του και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

ΚΚΕ: «Οχι στην ολική φτώχεια και εξαθλίωση του λαού»

Να γυρίσει ο λαός την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ και στα άλλα κόμματα, αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από την 1η του έτους.

«Μπροστά στα νέα βάρη που φέρνει το ξεκίνημα της νέας χρονιάς ο λαός έχει μια επιλογή: να μην αποδεχτεί την ολική φτώχεια και εξαθλίωσή του, να γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ και στα άλλα κόμματα που μαλώνουν για το ποιος θα υλοποιήσει καλύτερα τις αναδιαρθρώσεις του κεφαλαίου, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κουαρτέτου. Να απαντήσει με την οργάνωση της πάλης του, στον δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ, για να υπάρχει πραγματική ανακούφιση, ανάκτηση των απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του» αναφέρει το ΚΚΕ.