Από τον 5ο τελικό πρωταθλήματος του 2012, όπου ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Ιβκοβιτς επανήλθε στην κορυφή μετά 15 χρόνια, είχε να σημειωθεί τόσο γρήγορο sold out στο ΣΕΦ.

Μέσα σε λίγες ώρες, από τις 10 το πρωί που άνοιξαν χθες τα εκδοτήρια μέχρι νωρίς το απόγευμα, τα μαγικά χαρτάκια του ευρωπαϊκού ντέρμπι της Παρασκευής με τον Παναθηναϊκό έκαναν φτερά από τους φίλους των πρωταθλητών που έχουν πάθει παροξυσμό για αυτό το παιχνίδι.

Είναι μάλιστα το δεύτερο συνεχόμενο sold out έπειτα από εκείνο του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς και των Σλούκα και Αντιτς, το οποίο όμως χρειάστηκε 2-3 μέρες για να ολοκληρωθεί σε αντίθεση με το τωρινό που κράτησε λίγες ώρες.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι ήταν μόλις η δεύτερη μέρα του νέου χρόνου, με αρκετό κρύο μάλιστα, που δεν πτόησε στο ελάχιστο τους φίλους των πρωταθλητών.

Σαφώς και ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αποτελεί πάντα το κορυφαίο παιχνίδι της σεζόν, όμως εδώ δεν μιλάμε για έναν τελικό αλλά για ένα παιχνίδι της κανονικής περιόδου, με τη μόνη διαφορά πως διεξάγεται για την Ευρωλίγκα και όχι για το ελληνικό πρωτάθλημα όπως συνηθιζόταν.

Η νέα δομή της Ευρωλίγκας, σε έναν ενιαίο όμιλο, ως κανονικό πρωτάθλημα έχει προσθέσει στάνταρ δύο «αιώνια» ντέρμπι στο ετήσιο πρόγραμμα, που μαζί με τα δύο της κανονικής διάρκειας της Basketleague, το καθιερωμένο ραντεβού στο Κύπελλο και τους τελικούς του πρωταθλήματος, κάνουν μια σούμα μίνιμουμ 8 ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού που μπορούν να φτάσουν τα 10 εάν οι τελικοί κριθούν στο 3-2, αλλά ακόμα και τα 15(!) εφόσον οι δύο αντίπαλοι βρεθούν αντιμέτωποι και στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας!

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε για το γεγονός ότι οι παίκτες του θα παίζουν σε κατάμεστο γήπεδο και το ίδιο θα κάνει και τώρα. Ομως είναι δεδομένο ότι θα ήθελε να βλέπει πιο συχνά την εικόνα του γεμάτου ΣΕΦ τουλάχιστον στα παιχνίδια της Ευρώπης.

Αν μη τι άλλο, η ομάδα του Πειραιά, με τις εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια, έχει δείξει πως αξίζει την παρουσία ακόμα περισσότερων φίλων της στις κερκίδες.