Δηλαδή τώρα τι έχουμε; Γίναμε Πρέμιερ Λιγκ; Το 2017 μπαίνει με πολλά βάσανα για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, που τρέχουν για να αναπληρώσουν τις χαμένες αγωνιστικές του πρώτου γύρου. Τις αμαρτίες του καλοκαιριού δηλαδή.

Η αυλαία του πρωταθλήματος (δηλαδή η 1η αγωνιστική) ανοίγει σήμερα με δύο συναντήσεις και ολοκληρώνεται αύριο και μεθαύριο. Ακολουθούν Σαββατοκύριακο οι αγώνες της 2ης αγωνιστικής, την προσεχή εβδομάδα τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των 16 στο Κύπελλο, ενώ στις 14-15/1 θα διεξαχθούν οι συναντήσεις της 11ης αγωνιστικής που επίσης είχε αναβληθεί.

Ο δύσκολος Ιανουάριος συνεχίζεται με την έναρξη του β’ γύρου στις 18 Ιανουαρίου (16η αγωνιστική), ενώ ακολουθούν άλλες δύο αγωνιστικές έως το τέλος του μήνα.

Αρκετά παιχνίδια για ομάδες που χωρίς αμφιβολία δεν έχουν συνηθίσει σε τόσο βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα. Και ίσως ο μήνας αυτός να κρίνει πολλά σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Είναι μία περίοδος στην οποία θα δοκιμαστούν οι αντοχές των ομάδων και θα φανεί κατά πόσο οι προπονητές φρόντισαν να έχουν ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές που θα χρειαστεί να βοηθήσουν. Αυτόν τον μήνα θα φανεί και πόσο αξιοποίησαν οι ομάδες την περίοδο της διακοπής του πρωταθλήματος. Αν κατάφεραν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην ξεκούραση των παικτών και την κατάλληλη δουλειά ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο Ιανουάριος είναι και ο μήνας των μεταγραφών. Οι θέσεις στις οποίες υπάρχει ανάγκη έχουν εντοπιστεί, η δουλειά τώρα είναι να γίνουν οι σωστές κινήσεις. Κάποιες ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν ήδη κάνει τις πρώτες κινήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα συνεχίσουν. Ο προπονητής των Πρασίνων, Μαρίνος Ουζουνίδης, προανήγγειλε τον ερχομό και άλλων παικτών, εκφράζοντας την ελπίδα την προσεχή εβδομάδα να γίνουν και άλλες προσθήκες.

Ο Ιανουάριος έχει ακόμα μία δυσκολία, όχι μόνο για τις ελληνικές ομάδες, αλλά και για τις περισσότερες ευρωπαϊκές. Στις 15/1 αρχίζει στην Γκαμπόν το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και υποχρεωτικά αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές θα αφήσουν τις ομάδες τους προκειμένου να αγωνιστούν στη διοργάνωση. Και σε αρκετούς συλλόγους οι απουσίες αυτές είναι σημαντικές.

Το δίλημμα του ΠΑΟΚ

Ενα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα απασχολεί αυτή την περίοδο τον ΠΑΟΚ. H πρόταση της Γαλατάσαραϊ για την απόκτηση του Γκάρι Ροντρίγκες είναι ασφαλώς δελεαστική, τόσο όμως η διοίκηση όσο και ο Ιβιτς ξέρουν καλά ότι ο Ροντρίγκες είναι μία πολύτιμη μονάδα για την ομάδα. Ετσι, ο Γιώργος Σαββίδης, γιος του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ξεκαθάρισε χθες ότι βασική προϋπόθεση για να παραχωρηθεί ο Ροντρίγκες είναι να βρεθεί ισάξιος αντικαταστάτης του.

Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ παραμένει ένας τεράστιος αθλητής. Επέστρεψε στη δράση ύστερα από έξι μήνες και κατάφερε να γεμίσει το κεντρικό γήπεδο τένις στο Περθ, στο πρώτο του παιχνίδι στο τουρνουά, το οποίο είναι ανεπίσημο και αφορά εθνικές ομάδες. Ο Φέντερερ εκπροσωπεί την Ελβετία και προετοιμάζεται ενόψει της συμμετοχής του στο Οπεν της Αυστραλίας που αρχίζει στις 16/1 στη Μελβούρνη.