Ηταν απ’ αυτές τις περίεργες ημέρες στην Αγγλία που τίποτε δεν μοιάζει φυσιολογικό.

Δύο διαιτητές, ο Αντονι Τέιλορ και ο Μάικ Ντιν, μαζί με τον Πεπ Γκουαρντιόλα προκάλεσαν μία άνευ προηγουμένου σύγχυση στην καλοκουρδισμένη Πρέμιερ Λιγκ. Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 2-1 την Μπέρνλι αλλά έχασε για τρίτη φορά στα έξι τελευταία παιχνίδια της τον Φερναντίνιο με κόκκινη κάρτα.

Στις πρώτες του δηλώσεις στην τηλεόραση ο Γκουαρντιόλα θύμισε Μουρίνιο στα χειρότερά του. Ειρωνεύτηκε τον δημοσιογράφο, αλλά και τις «συνήθειες» της Πρέμιερ Λιγκ. Τόνισε με εμφανή σκωπτική διάθεση πως στο αγγλικό πρωτάθλημα η ομάδα που έχει κατοχή της μπάλας όπως η Σίτι δέχεται και τις περισσότερες κόκκινες κάρτες. Ο χαρακτηρισμός που απέδωσε στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν «απρόβλεπτη», αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει δικούς της κανονισμούς.

Ο Γκουαρντιόλα είχε αφήσει στον πάγκο τους Αγουέρο και Σίλβα οι οποίοι όταν μπήκαν στο ματς κατάφεραν να οδηγήσουν τη Σίτι στη νίκη. Οταν του το επισήμανε ο δημοσιογράφος, ο Καταλανός είπε: «Βέβαια, ήταν μεγάλο λάθος, έχεις δίκιο. Ομως είμαι έξυπνος και έκανα αλλαγή».

Νωρίτερα είχε δοθεί στη δημοσιότητα η συνέντευξη που έδωσε ο Γκουαρντιόλα στο NBC στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως η διαδικασία αποχώρησής του από την προπονητική έχει ήδη ξεκινήσει!

Ισοπαλία 2-2 για τη Λίβερπουλ με τη Σάντερλαντ διά χειρός Αντονι Τέιλορ. Ο εκ του Μάντσεστερ ορμώμενος ρέφερι καταλόγισε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι εις βάρος των Κόκκινων που μετέτρεψε σε γκολ ο Ντεφό. Στο 83′ και ενώ η Λίβερπουλ προηγούνταν με 2-1 ο Τέιλορ έδωσε ανύπαρκτο φάουλ στη Σάντερλαντ έξω από την περιοχή των Κόκκινων. Κατά την εκτέλεσή του ο Μανέ, ο οποίος είχε πετύχει το δεύτερο γκολ της Λίβερπουλ, άπλωσε το χέρι του και το δεύτερο πέναλτι ήταν γεγονός. Ο Ντεφό νίκησε για δεύτερη φορά τον Μινιολέ , ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ διαμαρτυρόταν ακόμα για το ανύπαρκτο φάουλ.

Το ματς όμως στο οποίο ο διαιτητής μετατράπηκε σε πρωταγωνιστή διεξήχθη στο Λονδίνο ανάμεσα στη Γουέστ Χαμ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ρέφερι Μάικ Ντιν, γνωστός για τους πανηγυρισμούς του όταν η Τότεναμ πετυχαίνει γκολ, απέβαλε τον Φενγκουλί για μαρκάρισμα που του έκανε ο αμυντικός της Γιουνάιτεντ Τζόουνς! Το twitter γκρεμίστηκε από τα σχόλια εις βάρος του με τον Λίνεκερ να χαρακτηρίζει την απόφαση γελοία. Τελικά η Γιουνάιτεντ πέτυχε την έκτη συνεχόμενη νίκη της με 2-0 και πλέον δείχνει ικανή ακόμα και για τον τίτλο.

Τα χθεσινά αποτελέσματα: Μίντλεσμπρο – Λέστερ 0-0, Εβερτον – Σάουθαμπτον 3-0, Μάντσεστερ Σίτι – Μπέρνλι 2-1, Σάντερλαντ – Λίβερπουλ 2-2, Γουέστ Μπρομ – Χαλ 3-1, Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γ. 0-2. Απόψε: Μπόρνμουθ – Αρσεναλ, Κρίσταλ Πάλας – Σουόνσι, Στόουκ – Γουότφορντ. Αύριο: Τότεναμ – Τσέλσι.

Η βαθμολογία: Τσέλσι 49, Λίβερπουλ 44.