Αποθέωση για τον Τσίπρα χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Καλλιθέας. Τον Ανδρέα όμως, όχι τον Αλέξη. Θα αναρωτηθείτε ποιος είναι ο Ανδρέας Τσίπρας. Ο 23χρονος επιθετικός της Καλλιθέας, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη επί του Αρη.

Η αθηναϊκή ομάδα πάντως έχει στο ρόστερ της και άλλον ποδοσφαιριστή με όνομα πολιτικού. Και εδώ είναι που αρχίζουν τα σενάρια συνωμοσίας. Την πάσα στον Τσίπρα για το δεύτερο γκολ έδωσε ο Λεβέντης!

Οχι ο Βασίλης, αλλά ο 24χρονος αμυντικός Πέτρος Λεβέντης. Μέσα σε όλο αυτό το πολιτικό σκηνικό που ζούμε δεν θα ήταν και έκπληξη αν η Ενωση Κεντρώων εξέδιδε ανακοίνωση διαψεύδοντας συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ…

Αλλωστε, για να το γυρίσω στο σοβαρό (όσο μπορεί να είναι δηλαδή…), χθες το κόμμα Λεβέντη που επιθυμούσε μέχρι τώρα μία οικουμενική κυβέρνηση, ζήτησε εκλογές, με αφορμή πλέον και το Κυπριακό.

«Οι αντοχές της κοινωνίας εξαντλούνται και μέσα στην όλη ανακατωσούρα αγόμεθα σε συνομιλίες για το Κυπριακό, όπου όλοι γνωρίζουμε ότι η Τουρκία θα επιβάλει την ισχύ της και ο Πρωθυπουργός αναζητεί συνενόχους στα υπόλοιπα κόμματα για την επερχόμενη μειοδοσία» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Κεντρώων, υπογραμμίζοντας ότι «καλό θα είναι να καθοριστεί ημερομηνία των εκλογών από τώρα, αφού το πολιτικό σύστημα είναι ανώριμο για συναίνεση και συνεννόηση».

Τέλος το «μαρτύριο του Ταντάλου»

Την ίδια στιγμή, ανεβαίνουν οι τόνοι κατά της κυβέρνησης και στη Χαριλάου Τρικούπη, με τη Φώφη Γεννηματά να ζητά χθες από τους πολίτες να ενισχύσουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη προκειμένου να παίξει καθοριστικό ρόλο σε μία νέα κυβέρνηση με άλλη πολιτική και πάντα στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης.

«Το 2017 δεν μπορεί να συνεχιστεί το “μαρτύριο του Ταντάλου” για τον ελληνικό λαό. Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση και τα Μνημόνια. Βυθίζουν την οικονομία, υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας» τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως «δεν αξίζει στις Ελληνίδες και στους Ελληνες αυτή η κατάσταση, αυτή η κυβέρνηση».

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «υπάρχει άλλος δρόμος» και αυτός είναι «η εθνική γραμμή, με εθνική συνεννόηση, με άλλη κυβέρνηση, με άλλη πολιτική και καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης». «Είναι η ώρα να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων, να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας, να δώσουμε πραγματική ελπίδα και προοπτική» καταλήγει στη δήλωσή της η Φώφη.

Στα κάγκελα Πολάκης – ΠΟΕΔΗΝ

Το υπουργικό του… σακάκι συνηθίζει να βγάζει στο facebook ο Παύλος Πολάκης, από όπου σχολιάζει με τον πλέον καυστικό τρόπο τους πάντες και τα πάντα. Ομως η τελευταία ανάρτησή του κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, για το πρόσφατο δημοσίευμα του «Guardian», ο οποίος φιλοξένησε συνέντευξη του προέδρου, του φορτώνει –όπως προανήγγειλαν οι συνδικαλιστές –μία μήνυση και μία αγωγή.

Ο πόλεμος που μαίνεται εδώ και πολύ καιρό φαίνεται να βρίσκεται στην κορύφωσή του με εκατέρωθεν κατηγορίες, ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις.

«Πάρτε το χαμπάρι: έκλεισε ο κύκλος σας, η θέση σας είναι στα σκουπίδια της ιστορίας, ότι γκρέμισαν οι προηγούμενοι, με σένα και την παρέα σου να τους κρατάς φανάρι και να τους λιβανίζεις, εμείς το φτιάχνουμε, χωρίς εσάς, αλλά με τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πολάκης στον προσωπικό του λογαριασμό, χαρακτηρίζοντας τον Γιαννάκο «ξεφτίλα».

Η απάντηση από την ΠΟΕΔΗΝ δεν άργησε να έρθει, προαναγγέλλοντας και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη που σας ανέφερα παραπάνω.

«Ο κος Πολάκης με νέα ανορθόγραφη, ασύντακτη, παραληρηματική ανάρτηση στο facebook κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, επιβεβαιώνει ότι αποτελεί το πολιτικό μίασμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Και προσθέτει, μεταξύ άλλων: «Οταν ο Παύλος Πολάκης ήταν συνδικαλιστής τον θεωρούσαμε γραφικό, τώρα όμως είναι αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. Είναι επικίνδυνος. Μιλάμε πλέον για έναν βόθρο. Ο κ. Πολάκης είναι πολιτικό μίασμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής»…