Τα «καυτά» ζητήματα του υπουργείου Εργασίας φαίνεται ότι έχουν μπει στην ατζέντα των αντιδράσεων ομάδων εμπρηστών-γκαζάκηδων, όπως φανερώνει η προχθεσινή επίθεση με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό έξω από το σπίτι της προέδρου Αναλογιστικής Αρχής του υπουργείου Εργασίας Ευφροσύνης Κουσκουνά. Το συγκεκριμένο ανώτατο στέλεχος που έγινε στόχος είχε συμπεριληφθεί ως μέλος της Επιτροπής Σοφών η οποία συγκροτήθηκε επί υπουργίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Η επίθεση έγινε προχθές αργά το βράδυ όταν άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελείτο από δύο γκαζάκια, έξω από μονοκατοικία στα Πατήσια όπου διαμένει η Κουσκουνά.

Την ώρα της επίθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια ήταν μέσα στο σπίτι. Από την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε προκλήθηκαν φθορές στην πόρτα του σπιτιού.

Την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, αναμένοντας προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης.

Στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών είχε μπει τον περασμένο Φεβρουάριο και άλλο μέλος της Επιτροπής Σοφών που συγκροτήθηκε τον Αύγουστο του 2015 για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού. Τότε, ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στο γραφείο του εργατολόγου και μέλους της Επιτροπής Δημήτρη Μπούρλου στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου και τα έκαναν γυαλιά-καρφιά. Οι νεαροί έσπασαν υπολογιστές και εκτυπωτές, ενώ πέταξαν φέιγ-βολάν και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. Αιχμή της εισβολής, σύμφωνα με ανάρτηση στο Διαδίκτυο, ήταν η αντίδραση στο θέμα της αναμόρφωσης του Ασφαλιστικού.

Να σημειώσω ότι με αφορμή συγκεκριμένα περιστατικά απειλών, τα μέλη της Επιτροπής είχαν ζητήσει τη συνδρομή της Αστυνομίας για την προστασία τους.