Είπαμε, από εδώ τίποτε δεν ξεφεύγει. Ακόμη και οι θεατρικές ανησυχίες του Πρωθυπουργού. Χθες λοιπόν, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τη συντροφό του Μπέτυ και τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Χριστόφορο Βερναρδάκη πήγαν στην παράσταση «Ομπίντα» στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο.

Η σημειολογία της παρουσίας του Πρωθυπουργού μεγάλη, αφού το έργο πραγματεύεται τις τελευταίες ώρες του ηγέτη του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη στο Σουργκούτ της Σιβηρίας, όπου και βρέθηκε εξόριστος από τους πρώην συντρόφους του.

Μάλιστα, το κείμενο που αναπλάθει την τραγική ιστορία είναι του Γιώργου Κοτανίδη, ο ίδιος ο πολύπειρος ηθοποιός –με την πλούσια αντιδικτατορική δράση και εσχάτως, στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, την ένθερμη στήριξη του Ναι –έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και σκηνοθετεί, ενώ, όπως μαθαίνω, είχε ασχοληθεί καιρό με τη ζωή του κομμουνιστή ηγέτη αφού ταξίδεψε και μέχρι τη Σιβηρία. Και όπως γνωρίζω, στο κείμενο και στην τεκμηρίωση βοήθησε ο ίδιος ο γιος του Ζαχαριάδη, Σήφης, αλλά και ο συνάδελφος δημοσιογράφος Γιώργος Πετρόπουλος.

Τι άλλο; Αν άρεσε στον Πρωθυπουργό, δεν ξέρω, πάντως, όπως διαπιστώνω, όλο και περισσότερο το κάδρο είναι Τσίπρας – Βερναρδάκης, κάτι που επιβεβαιώνει τον κεντρικό στρατηγικό ρόλο του δεύτερου στα της κυβέρνησης…