Οι ευχάριστες εκπλήξεις στη Σούπερ Λίγκα συνεχίζονται. Η Ξάνθη επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά ότι φέτος έχει μία ιδιαίτερη δυναμική, με τη νίκη επί του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Καμαρώνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και μπορεί να αισιοδοξεί για ακόμα καλύτερη συγκομιδή βαθμών στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Χωρίς αμφιβολία, είναι υγεία να βλέπουμε ομάδες από την περιφέρεια στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Εξαιρετική είναι και η πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα, μιας ομάδας που έχει ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της από τον Ιούλιο, καθώς αγωνίστηκε σε δύο προκριματικούς γύρους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ακόμα περισσότερη υγεία είναι να παρακολουθούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο το έχει απόλυτη ανάγκη, καθώς μόνον έτσι μπορεί να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Το πρωτάθλημα έχει ανάγκη από θέαμα, σωστές διαιτησίες, δικαιοσύνη, στοιχεία που θα προσφέρουν σε όλες τις ομάδες ίσες ευκαιρίες. Μόνον έτσι θα γίνει ελκυστικό και θα έρθουν κοντά οι χορηγοί.

Παράλληλα έχει ανάγκη από πρωταγωνιστές. Οι προπονητές είναι οι στρατηγοί που σχεδιάζουν και προγραμματίζουν, ενώ οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που εκτελούν τις εντολές.

Το 2016 άφησε πίσω του αρκετές πληγές. Δεν ξέρω αν όλοι οι φορείς έχουν την καλή διάθεση να συνεργαστούν ώστε να τις επουλώσουν. Αν θέλουν όμως να πετύχουν κάτι θα πρέπει να προσπαθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Διαφορετικά θα χαθεί ακόμα μία χρονιά.

Ροντρίγκες – Βιεϊρίνια

Το θέμα της παραχώρησης του Γκάρι Ροντρίγκες εξακολουθεί να απασχολεί τον ΠΑΟΚ, μάλιστα ο 26χρονος ποδοσφαιριστής έμεινε εκτός αποστολής για το χθεσινό ματς στη Λιβαδειά. Το ποσό που προσφέρει για αυτόν η Γαλατάσαραϊ δεν είναι μικρό και αυτό στον ΠΑΟΚ το γνωρίζουν. Αυτό που επίσης έχουν δείξει είναι ότι ξέρουν πολύ καλά να κάνουν συμφωνίες που ικανοποιούν απόλυτα τον σύλλογο στον οικονομικό τομέα. Οι περιπτώσεις των Λούκας Πέρεθ και Ρόμπερτ Μακ είναι ενδεικτικές. Από την άλλη πλευρά, αρχίζει να παίζει το θέμα της επιστροφής του Βιεϊρίνια. Ο γερμανικός Τύπος («Μπιλντ») ανέφερε ότι ο ΠΑΟΚ έχει κάνει ήδη επαφές με τον παίκτη, τον οποίο παραχώρησε στη Βόλφσμπουργκ το 2012.

«Ασπίδα»

ο Αναστόπουλος

Ο Αρης γνώρισε την πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ (2-0 στην Καλλιθέα). Ο Νίκος Αναστόπουλος φρόντισε να στηρίξει τους παίκτες ζητώντας ηρεμία ώστε να γίνει σωστή διαχείριση του αποτελέσματος. «Δεν πετύχαμε τα γκολ, τι να κάνουμε; Να τους κρεμάσουμε; Ανθρωποι είναι κι αυτοί» είπε χαρακτηριστικά. Να σημειώσουμε ότι ο Αρης είχε δύο δοκάρια, ενώ έχασε και άλλες ευκαιρίες για γκολ.

Αϊντάρεβιτς

Ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς περιέγραψε στον σουηδικό Τύπο τις πρώτες εντυπώσεις του από την Ελλάδα και την ΑΕΚ. Αυτό που τον έχει ενθουσιάσει περισσότερο είναι η δουλειά που έχει κάνει έως τώρα. «Ποτέ δεν είχα φτάσει σε τόσο καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Με έχουν “πεθάνει”. Εχω χάσει επτά κιλά σε 16 ημέρες» είπε ο Αϊντάρεβιτς, προσθέτοντας ότι έχει μία καλή ευκαιρία να δείξει την αξία του.