Ο Χάμζα Γιουνές σκόραρε και πάλι και η Ξάνθη έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Καυτανζόγλειο διευρύνοντας σε ένδεκα ματς το αήττητο σερί της. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι στη 2η θέση της βαθμολογίας με πέντε συνεχόμενες νίκες.

Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής (παραμένει στην τελευταία θέση) πάλεψε όσο μπορούσε, είχε φάσεις για γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Τα προβλήματα είναι πολλά, ενώ χτες τέλειωσε το ματς με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Περόνε με δεύτερη κίτρινη (85′).

Ο Χάμζα Γιουνές σκόραρε στο 58′, δίνοντας τη νίκη στην Ξάνθη. Ηταν το ένατο γκολ του 30χρονου τυνήσιου επιθετικού, ο οποίος στο 21′ νικήθηκε από τον Χουάντερσον σε εκτέλεση πέναλτι. «Το καθαρό μυαλό στο τέλος μάς έδωσε τη νίκη την οποία αξίζαμε», είπε ο Λουτσέσκου, «Δεν κάναμε κρίσιμα λάθη και ελέγχαμε το παιχνίδι μετά το γκολ. Παράλληλα, περιορίσαμε τον Ηρακλή στις στημένες φάσεις. Ο Ηρακλής είναι πειθαρχημένη ομάδα που βασίζεται στη συνοχή». Η Ξάνθη έχει ήδη πέντε εκτός έδρας νίκες (τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα) και αν συνεχίσει μπορεί να καταρρίψει ένα σημαντικό ρεκόρ για ομάδα της περιφέρειας. Σημειώνουμε ότι τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες σε μία σεζόν (επτά) έχουν πετύχει η Λάρισα (1982-1983) και ο ΟΦΗ (1992-1993).

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Περόνε (80′) και ο Σάββας Παντελίδης στο τέλος υποστήριξε ότι «άλλοι παράγοντες ήταν αυτοί που έκριναν το παιχνίδι». Ο τεχνικός του Ηρακλή έχει να ασχοληθεί και με την ενίσχυση της ομάδας. Ενας από τους στόχους είναι ο Ανταμ Τζανετόπουλος, τον οποίο ο Ηρακλής θα προσπαθήσει να αποκτήσει ως δανεικό από την την ΑΕΚ.

Ηρακλής: Χουάντερσον, Ρούσσος, Στάμου, Ζιαμπάρης, Λεοζίνιο, Κούρος, Ιντζόγλου (87′ Κυνηγόπουλος), Πασάς (70′ Λουκίνας), Μοντέιρο, Μπαρτολίνι, Περόνε.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (73′ Σολτάνι), Τριάδης, Γιούνες (88′ Ράνος), Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Φλίσκας, Καμαρά (83′ Χατζετερζόγλου).