Ενώ ο ΠΑΟΚ ψάχνει εδώ και καιρό για την απόκτηση επιτελικού μέσου που θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικός κι από τον Μπίσεσβαρ, ένα δικό του παιδί στην ίδια θέση, ο 23χρονος Δημήτρης Πέλκας, συνεχίζει να του δίνει πολύτιμες λύσεις. Ο νεαρός επιτελικός μέσος ήρθε από τον πάγκο στο 71′ και στο 84′ ντύθηκε Αϊ-Βασίλης φέρνοντας το δώρο – γκολ (με κεφαλιά) που έψαχνε η ομάδα του για να μη σκοντάψει στη Λιβαδειά (νίκη 1-0).

Και όμως, ο Πέλκας ψάχνεται για το εξωτερικό καθώς δεν παίρνει τον χρόνο συμμετοχής που θέλει από τον Βλάνταν Ιβιτς. Ο τελευταίος αναγνωρίζοντας την πολύ καλή παρουσία του σε δύο δύσκολα παιχνίδια με Ατρόμητο και Σλόβαν Λίμπερετς (είχε πετύχει το δεύτερο γκολ κλειδώνοντας τη νίκη – πρόκριση) τον κάλεσε και χθες στα δύσκολα, στο τελευταίο δεκάλεπτο, βλέποντας ότι το γκολ δεν ερχόταν. Από τη σέντρα του Κάμπος ο Πέλκας σκόραρε και πήγε στον πάγκο να το πανηγυρίσει με τον καλό του φίλο Μαλεζά.

Το 2014 είχε δοθεί δανεικός στη Βιτόρια Σετούμπαλ, στην Πορτογαλία, και πλέον το θέμα είναι να δούμε εάν θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ (με τον οποίο έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018) ή και πάλι στο εξωτερικό.

«Πήραμε μεγάλη νίκη σε παιχνίδι δύσκολο καθώς ήταν το πρώτο μετά τη διακοπή και συνεχίζουμε» είπε λακωνικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς, που είδε την ομάδα του από… πέρυσι, δηλαδή με εξαιρετική και πλούσια ανάπτυξη μέχρι την αντίπαλη εστία (22 τελικές με τις 12 στην εστία!) αλλά αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια.

Ας είναι καλά όμως ο Δημήτρης Πέλκας, που έλυσε το γόρδιο δεσμό στην άμυνα του Λεβαδειακού, η οποία κρατούσε κυρίως χάρις στον εκπληκτκό τερματοφύλακά της Ναμάσκο που έκανε πολλές και σωτήριες επεμβάσεις.

Ο Ιβιτς δεν πήρε στην αποστολή τον Ροντρίγκες καθώς θεώρησε ότι το μυαλό του αυτή τη στιγμή δεν ήταν ο ΠΑΟΚ αλλά η ενδεχόμενη μεταγραφή του η οποία θα αποσαφηνιστεί μόνο από τον Ιβάν Σαββίδη.

Λεβαδειακός (Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Ουόν, Καραχάλιος (Μάγκας 69′), Καραμπουέ (Βασιλείου 77′), Γιακουμάκης (Καψάσκης 91′), Μάντζιος.

ΠΑΟΚ (Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ (Μαλεζάς 91′), Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης (Πέλκας 71′), Κάμπος, Αθανασιάδης (Κουλούρης 61′).