Υλικά κατασκευής βομβών όπως μασούρια ζελατοδυναμίτιδας καθώς και οπλισμό, όπως φυσίγγια πολεμικού Καλαζνικοφ βρήκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αρμόδιοι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής στο γκαράζ-κρησφύγετο το οποία εντόπισαν μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα στον Άλιμο.

Μέσα στο γκαράζ ήταν σταθμευμένα δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα είναι μάρκας Χιουντάι και πιθανολογείται ότι είναι το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης τη χρονική περίοδο που διέφευγε.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με χάρτες και ονόματα επιχειρηματιών και προέδρων δημοσίων οργανισμών τα οποία βρήκαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των ερευνών στο διαμέρισμα-κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Η Πόλα Ρούπα έχει πάρει τον δρόμο για τις φυλακές, ενώ προσήχθη στον εισαγγελέα εφετών προκειμένου να εκτελεστούν οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος της.

Ειδικότερα, η μία απόφαση από το 2013 αφορά την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα από το Ε΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών ( εκτιτέα 25 έτη) και η δεύτερη του 2016 από το ΣΤ΄ Τριμελές Εφετείο Αθηνών με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών( εκτιτέα 10 ετη), σχετικά με έκρηξη Α.Ε.Μ την 10 Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη της η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Στο μεταξύ, αίτημα να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του γιου της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη η γιαγιά και η αδελφή της 48χρονης υπεβλήθη στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

Όπως τονίζεται στο αίτημα υπάρχει κίνδυνος για την ψυχική υγεία του παιδιού από το ενδεχόμενο παρατεταμένης παραμονής του σε Ίδρυμα ή νοσοκομείο .

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές η διαδικασία για την ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού θα είναι χρονοβόρα καθώς απαιτείται κοινωνική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συγγενείς του παιδιού τηρούν τις προϋποθέσεις για να αναλάβουν την επιμέλεια του .

Το χρονικό της σύλληψης

Σε ένα σπίτι στην Ηλιούπολη, μαζί με το ανήλικο παιδί της, κρυβόταν για μεγάλο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες απο την ΕΛ.ΑΣ, η 48χρονη Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και διωκόμενη ως ηγετικό μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Η Πόλα Ρούπα συνελήφθη σήμερα, στις 6 το πρωί, από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ.

Η 48χρονη καταζητούμενη διέμενε στον πρώτο όροφο διώροφης οικίας στην οδό Ζαΐμη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πόλα Ρούπα δεν έφερε καμία αντίσταση όταν είδε τους αστυνομικούς, και τους ακολούθησε χωρίς αντίρρηση στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής , όπου κρατείται, ενώ τους ζήτησε να προστατέψουν το παιδί της.

Ταυτόχρονα με την επιχείρηση στην Ηλιούπολη, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο σε άλλο διαμέρισμα στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 στον ‘Αγιο Δημήτριο, όπου συνελήφθη η 25χρονη, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποια ακριβώς είναι η σχέση της κοπέλας με την Πόλα Ρούπα, αλλά το βέβαιο είναι ότι τη βοηθούσε στο θέμα του παιδιού.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνα στο σπίτι της Ηλιούπολης, όπου φαίνεται, από την όλη εικόνα και τα πράγματα που υπάρχουν, πως η Πόλα Ρούπα έμενε για μεγάλο διάστημα εκεί, μαζί με το παιδί. Επίσης διεξάγεται έρευνα και στο διαμέρισμα της 25χρονης στον ‘Αγιο Δημήτριο.