Η Φώφη Γεννηματά επιμένει στον διμέτωπο αγώνα κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε χθες στον Γιώργο Παπαδάκη, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έβαλε κατά της κυβέρνησης, για την οποία είπε πως το «ότι είναι ψεύτες έχει γίνει απόλυτα κατανοητό στη συνείδηση του ελληνικού λαού, αλλά σήμερα όλοι κατανοούν ότι είναι και αναποτελεσματικοί. Οτι δεν έχουν και σχέδιο. Δεν έχουν όραμα για τον τόπο. Κοιτάνε μόνο πώς θα κρατήσουν την καρέκλα τους».

Με τη ΝΔ ήταν εξίσου αυστηρή, επισημαίνοντας κάτι που πολλοί ψιθυρίζουν –ειδικά στη Βουλή -, ότι «δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα, εμείς κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση». Εντάξει, όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, και το ΚΚΕ επίσης.

«Αντί για Μνημόνια σκίζουν τον λαό»

Η Γεννηματά συνέχισε την επίθεση κατά της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως «εμείς απαλλάξαμε τη ΝΔ από τις ευθύνες της και σηκώσαμε όλα τα βάρη τότε μόνοι μας και ήταν μεγάλο λάθος. Αλλά βλέπετε πως όλοι αυτοί που έσκιζαν τα Μνημόνια, σήμερα σκίζουν τον ελληνικό λαό. Και αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί».

Μάλιστα, διερωτήθηκε αν στη ΝΔ έκαναν «ποτέ αυτοκριτική, γιατί αυτοί ξεκίνησαν το αντιμνημόνιο και μαζί ήταν στις πλατείες με τον ΣΥΡΙΖΑ και δηλητηρίαζαν την εθνική προσπάθεια τα πρώτα χρόνια που παλεύαμε μόνοι μας».

Τα καλύτερα για τους αντιπάλους της

Οσο οξύμωρο κι αν φαίνεται, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχε να πει μόνο καλά λόγια για τους αντιπάλους της στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

«Για πρώτη φορά η εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ δεν άφησε τραύματα. Με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο έχουμε τις καλύτερες των σχέσεων και έχουμε άριστη συνεργασία και γι’ αυτό έχουμε δεθεί και έχουμε μια δυναμική Κοινοβουλευτική Ομάδα που στην ουσία είναι η αξιωματική αντιπολίτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και η αλήθεια είναι ότι έχουν πράγματι πολύ καλή σχέση μεταξύ τους.