Οπως τελείωσε το 2016, έτσι ξεκίνησε και το 2017 για την ΑΕΚ. Με γκρίνια, κατήφεια και έντονη γιούχα στο τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό, ο οποίος τελείωσε στο 0-0, με την Ενωση να σπαταλά σε ακόμα ένα ματς πολλές χαμένες ευκαιρίες και στο τέλος του αγώνα να αποδοκιμάζεται έντονα από τους (ολοένα και λιγότερους στις εξέδρες του ΟΑΚΑ) οπαδούς της, οι οποίοι φώναζαν «αυτό δεν είναι ΑΕΚ». Ως αποδέκτης των αποδοκιμασιών, η διοίκηση της ομάδας προσπαθεί εδώ και κάμποσες εβδομάδες να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της προχωρώντας σε συμφωνία με ποδοσφαιριστές που θεωρείται ότι είναι καλύτεροι από τους υπάρχοντες. Προς το παρόν, ωστόσο (πέραν του Αϊνταρέβιτς, ο οποίος πραγματοποίησε χθες το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα), η ομάδα που αγωνίζεται είναι η ίδια με αυτή των προηγούμενων αγώνων και χαρακτηρίζεται από την ίδια αδυναμία: το να κερδίζει παιχνίδια τα οποία είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της, όπως το χθεσινό. Αναδεικνύοντας λόγω της αστοχίας της σε ήρωες των αντίπαλων ομάδων τους τερματοφύλακές τους, όπως συνέβη και χθες, με τον Κυριακίδη να αναγνωρίζεται ως ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

«Το ματς αυτό μου αφήνει και πάλι μια γεύση ότι μπορούσαμε και αξίζαμε να νικήσουμε» τόνισε ο Μοράις που αναγνώρισε την αξία των Αγρινιωτών: «Ο Παναιτωλικός δεν είναι εύκολος αντίπαλος, είχε καλή αμυντική λειτουργία και είναι γρήγορη ομάδα στην αντεπίθεση, κυρίως με τον Κλέσιο.Η ομάδα τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος δημιούργησε ευκαιρίες για να τελειώσει το παιχνίδι. Οσο αργεί να μπει γκολ τόσο πιο περίπλοκο γίνεται κάθε ματς για εμάς. Πλέον, έχοντας πολλά ματς μπροστά μας, πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το επόμενο. Να συνεχίσουμε τη δουλειά για να βελτιωθούμε επιθετικά και να βάλουμε περισσότερα γκολ».

ΑΕΚ:Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊνταρέβιτς (85′ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Πατίτο (66′ Μπακασέτας), Πέκχαρτ (78′ Βάργκας).

Παναιτωλικός:Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Ρότσα, Κουτρομάνος (94′ Μαλής), Πάουλο, Κλέσιο, Φάρλεϊ (87′ Βασιλούδης), Μουνιόζ, Μαρκόφσκι (82′ Παπουτσογιαννόπουλος).