Η χρονιά στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό άρχισε με αποδοκιμασίες. Στο ΟΑΚΑ αλλά και στο Γ. Καραϊσκάκης υπήρχε αρκετή γκρίνια για την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ και των Ερυθρολεύκων στα ματς με Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα.

Οι αποδοκιμασίες στο Φάληρο ήταν κατά τη διάρκεια του α’ μέρους, καθώς ο Αστέρας είχε προηγηθεί στο σκορ και η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν πηγή κινδύνων. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους και στο τέλος του ημιχρόνου, αλλά όταν το αποτέλεσμα άλλαξε, ήρθε το χειροκρότημα. Παρά το τελικό 2-1 πάντως, υπάρχει γκρίνια για τη διαχείριση του ρόστερ από τον Μπέντο.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ που πήγαν στο ΟΑΚΑ αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες της στο τέλος του ματς, καθώς είδαν να χάνονται άλλοι δύο βαθμοί σε εντός έδρας παιχνίδι. Κι αυτή ήταν πέμπτη ισοπαλία της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Ζοζέ Μοράις είχε 19 τελικές, αλλά η μπάλα δεν μπήκε ποτέ στα δίχτυα. Ευθύνη βέβαια γι’ αυτό έχει και ο εξαιρετικός και χτες τερματοφύλακας του Παναιτωλικού Δημήτρης Κυριακίδης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίχαελ Σκίμπε θα πρέπει να τον έχει υπόψη.

Οικονομικά προβλήματα

Είναι γνωστά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετές ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Η διοίκηση του ΑΟ Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι το παιχνίδι της με τη Σπάρτη για την 9η αγωνιστική ορίστηκε να διεξαχθεί στο Ρέθυμνο καθώς δεν παραχωρούνται τα γήπεδα στα Περιβόλια και το Μάλεμε. Η διοίκηση της χανιώτικης ομάδας υποστηρίζει πως, πέρα από το ότι διαθέτει ελάχιστα εισιτήρια όταν αγωνίζεται σε άλλο νομό της Κρήτης, είναι υποχρεωμένη να υποστεί και το κόστος της διεξαγωγής του αγώνα που αγγίζει τα 8.000 ευρώ.

Κορυφαίος Σωκράτης

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έχει μία σπουδαία καριέρα στην Ντόρτμουντ, στην οποία είναι αναντικατάστατος στο κέντρο της άμυνας. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής στο αφιέρωμα του περιοδικού Κίκερ συμπεριελήφθη στη λίστα των καλύτερων ποδοσφαιριστών του γερμανικού πρωταθλήματος. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που βρέθηκε τόσο ψηλά της λίστας στην κατηγορία Ιnternational class. Στην ίδια κατηγορία ήταν μόλις άλλοι δύο αμυντικοί. Ο πρώην συμπαίκτης του στην Ντόρτμουντ (τώρα στην Μπάγερν) Ματς Χουμελς και ο Τζόναθαν Ταχ της Λεβερκούζεν.

Ετοιμάζει βαλίτσες

Ολα δείχνουν πως ο Βίκτορ Ιμπάρμπο θα αποχαιρετήσει τον Παναθηναϊκό. Ο κολομβιανός παίκτης θέλει να φύγει από τους Πράσινους και αυτό μετέφερε χτες ο εκπρόσωπός του στον Νίκο Λυμπερόπουλο. Παράλληλα, υπάρχει και η πρόταση από κινεζική ομάδα στην Κάλιαρι.

Κίνηση ματ

Θυμάστε τον Ματ Ντάρμπισιρ, τον άγγλο επιθετικό που αγωνίστηκε πριν μερικά χρόνια στον Ολυμπιακό; Ο 30χρονος πλέον Ντάρμπισιρ έπειτα από μία περιπλάνηση σε αγγλικούς συλλόγους (Ρόδεραμ, Ολνταμ, Μπλάκπουλ), αγωνίζεται στην Ομόνοια. Ο άγγλος επιθετικός έκανε χτες το απίστευτο κόντρα στον Εθνικό Αχνας καθώς πέτυχε χατ τρικ σε τέσσερα λεπτά δίνοντας στην Ομόνοια τη νίκη (3-2). Στην Κύπρο είναι πρώτος σκόρερ με 15 γκολ.