Ο Ντέλε Αλι με δύο κεφαλιές ζάλισε την Τσέλσι και την υποχρέωσε στην πρώτη ήττα της ύστερα από 13 συνεχόμενες νίκες! Η Τότεναμ λοιπόν, με δημιουργό τον Κρίστιαν Ερικσεν και εκτελεστή τον Αλι (45+1′ και 54′), νίκησε στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν τους μπλε με 2-0, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 20ή αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας (ισοβαθμεί με τη Μάντσεστερ Σίτι) και παράλληλα έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Οσο για την Τσέλσι, έχασε την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ που θα πετύχαινε 14 συνεχόμενες νίκες. Η τελευταία ήττα στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήταν στις 24 Σεπτεμβρίου από την Αρσεναλ στο Εμιρέιτς (3-0).

Η βαθμολογία (20 αγώνες): Τσέλσι 49, Λίβερπουλ 44, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι από 42, Αρσεναλ 41, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 39.

Στο μεταξύ, ο αλγερινός μέσος της Γουέστ Χαμ Σοφιάν Φεγκουλί δικαιώθηκε, καθώς ακυρώθηκε η κόκκινη κάρτα που είχε δεχτεί από τον διαιτητή Μάικ Ντιν στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για μαρκάρισμα στον Τζόουνς. Ετσι, θα αγωνιστεί την Παρασκευή στο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου.