Και ο Ολυμπιακός θέλει τον Γερμανό του. Ο Μάρκο Μάριν ήταν ο Αϊ-Βασίλης που λύτρωσε τους πρωταθλητές στις καθυστερήσεις κόντρα στον εξαιρετικό Αστέρα Τρίπολης (2-1), διατηρώντας το μαξιλαράκι των εννέα βαθμών στη βαθμολογία από την Ξάνθη (στην οποία ταξιδεύει το Σάββατο) και από τον Παναθηναϊκό εφόσον οι Πράσινοι αποδράσουν απόψε από τα Περιβόλια στα Χανιά.

Ο Πάουλο Μπέντο έπαιξε και πάλι με τη φωτιά (εκτός αποστολής Πάρντο και Τσόρι, βασικός ο Βιάνα αντί Ρέτσου), αλλά στο φινάλε βγήκε και ο πωλών τοις μετρητοίς καθώς η δική του αλλαγή, ο Μάριν (τον οποίο επανέφερε σε παιχνίδι πρωταθλήματος έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες!), τον ξελάσπωσε και έτσι είχε και όρεξη για αστεία στη συνέντευξη Τύπου.

«Επαιξε ο Λεάλι στο τέρμα, διότι δεν μπορούμε να παίζουμε με δύο τερματοφύλακες» απάντησε ο πορτογάλος τεχνικός σε ερώτηση γιατί δεν έχει επανέλθει ο Καπίνο στο βασικό σχήμα, αφού είναι έτοιμος από τις 15 Δεκεμβρίου (ιατρικώς τουλάχιστον).

Αν βέβαια δεν έδιωχνε πάνω στη γραμμή ο Μποτία στο 36′ από παιδικό λάθος του Λεάλι (που βγήκε στο πλάγιο χάνοντας την μπάλα) και είχε γίνει το 0-2, σίγουρα ο Μπέντο δεν θα ήταν το ίδιο άνετος.

«Καμία ομάδα στον κόσμο δεν κερδίζει 2-0 και 3-0 από το ημίχρονο, πολύ θα το θέλαμε, αλλά δεν γίνεται, και πρέπει να το καταλάβει και ο κόσμος» συνέχισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού που τα άκουσε χοντρά μετά το γκολ του Αστέρα (προηγήθηκε με πέναλτι –που είδε ο Βάτσιος –του Μάσα στο 27′) όπως και οι παίκτες του που για 5-10 λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκαν κουτούλαγαν μεταξύ τους και ιδιαίτερα στην άμυνα είχε επέλθει πανικός.

«Εκεί χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε το 2-0 και να κλειδώσουμε το παιχνίδι» τόνισε ο τεχνικός του Αστέρα Δημήτρης Ελευθερόπουλος που όχι μόνο έχει βελτιώσει τους Αρκάδες, αλλά έχει απογειώσει (τερματοφύλακας έπαιζε άλλωστε) τον ιταλό κίπερ της ομάδας της Τρίπολης Αντόνιο Ντοναρούμα που είχε αγκαλιάσει τον τίτλο του mvp με 4-5 εξαιρετικές επεμβάσεις, αλλά του τον «έκλεψε» ο άνθρωπος που τον νίκησε με την κλάση και το ταλέντο του με τρομερό σουτ (Φορτούνης 1-1 στο 54′), με γερμανική βοήθεια βέβαια, στο ενενήντα φεύγα, όταν ο Μάριν πρόλαβε τους αμυντικούς του Αστέρα σε μία ακόμα μεγάλη απόκρουση του Ντοναρούμα και λύτρωσε τους φίλους του Ολυμπιακού και μαζί συμπαίκτες και προπονητικό τιμ.

«Κέρδισε τη συμμετοχή με το σπαθί του, θα δούμε αν θα το κάνει και στη συνέχεια» αποφάνθηκε ο Μπέντο.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο (64′ Ανδρούτσος), Μαρτίνς, Μανθάτης (79′ Μάριν), Φορτούνης, Σεμπά, Καρντόσο (71′ Ιντέγε).

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκόρ, Δημούτσος (78′ Ιωαννίδης), Τσουκαλάς, Μάσα (60′ Φαρίνια), Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μανιάς (66′ Χαμντανί).