Την επιχείρηση κατάκτησης της συμπάθειας των φιλάθλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος γνωρίζει από την εμπειρία του από τις προηγούμενες ομάδες πως αν έχει στο πλευρό του τους φιλάθλους καθίσταται παντοδύναμος μέσα στο κλαμπ. Στον αγώνα με τη Μίντλεσμπρο, την τελευταία ημέρα του 2016, ο Μουρίνιο απέδωσε τη νίκη της Γιουνάιτεντ, που προήλθε με ανατροπή στα τελευταία λεπτά, στη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων.

Συνεχίζοντας την ίδια τακτική, ο Special One δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Γιουνάιτεντ πως είναι ερωτευμένος με τον σύλλογο λόγω των ανθρώπων της.

«Αυτό που με έκανε αμέσως να συνδεθώ με τον σύλλογο και να δουλέψω σκληρά είναι οι άνθρωποί του. Πρόκειται για τους τυπικούς οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτούς που έχουν απίστευτες αναμνήσεις από το παρελθόν, αλλά γνωρίζουν ταυτόχρονα την πραγματικότητα αυτή τη στιγμή. Είναι αυτοί που διατηρούν υψηλά τις προσδοκίες για το μέλλον αλλά αντιλαμβάνονται τον δρόμο που πρέπει να διανύσουμε. Είναι αυτοί που πάντοτε υποστηρίζουν την ομάδα, ακόμα και στις κακές στιγμές που έχουμε».

«Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό πράγμα γιατί σε κάνει να ερωτεύεσαι με έναν νέο σύλλογο. Είναι αυτό που με άγγιξε πιο πολύ».

Ο Μουρίνιο που μάλωνε ακόμα και με τα ρούχα του και μέχρι πρόσφατα βρισκόταν σε αντιπαράθεση με την πλειονότητα των παικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται πως διέρχεται περίοδο μετάλλαξης, καθώς εξήρε την άψογη σχέση που έχει με τους παίκτες του η οποία θα οδηγήσει τη Γιουνάιτεντ στην επιτυχία. «Συμπαθώ πάρα πολύ τους παίκτες μου. Είναι πολύ καλά παιδιά και λατρεύω να δουλεύω μαζί τους».

Η εξήγηση σ’ αυτή τη μεταστροφή του Μουρίνιο ίσως κρύβεται στις τελευταίες συναντήσεις του με τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον από τον οποίον ζήτησε συμβουλές για το πώς να διαχειριστή την κατάσταση στα αποδυτήρια των Κόκκινων Διαβόλων.

Η αγγλική ομοσπονδία στο μεταξύ ανακάλεσε την κόκκινη κάρτα του μέσου της Γουέστ Χαμ Σοφιάν Φενγκουλί ο οποίος είχε αποβληθεί στο τελευταίο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άδικα, όπως αποδείχτηκε και από την απόφαση της FA. Ο Μουρίνιο είχε σχολιάσει τότε πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πρωταθλήτρια στα σφαλτσοσφυρίγματα. Αν μη τι άλλο, ξέρει να υπερασπίζεται την ομάδα του, ακόμα κι όταν έχει άδικο.