Ενας άνθρωπος διαμάντι της οικογένειας του στίβου δεν είναι πλέον κοντά μας. Η είδηση του θανάτου του αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ, Γιάννη Σταματόπουλου, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στον χώρο του αθλητισμού, για έναν από τους πιο αγαπητούς παράγοντες.

Τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες (λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, ενώ πριν από λίγο είχε νοσηλευτεί καιρό για κάποιο διάστημα) ήταν αυτά που νίκησαν τον 63χρονο πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του.

Ο 62χρονος άνδρας είχε θητεύσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ από το 1987 έως το 1989 και από το 1997 μέχρι και σήμερα. Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων, της Κεντρικής Επιτροπής Κριτών αλλά και της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, ενώ βρισκόταν και στην κεφαλή της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου της Αθήνας.

«Ο Γιάννης Σταματόπουλος αφιέρωσε τη ζωή του στον ελληνικό στίβο, πάντα κοντά στις αθλήτριες και τους αθλητές είχε την ευθύνη των εθνικών μας ομάδων και με την καλοσύνη του, την ευγένεια και τις σωστές αποφάσεις του είχε καθοριστική συμβολή στις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού στίβου όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η οικογένεια του στίβου αποχαιρετά σήμερα έναν καλό φίλο, έναν ακούραστο εργάτη, αλλά πάνω από όλα έναν καλό άνθρωπο» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για έναν από τους πιο αγαπητούς παράγοντες.